USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Erdoğan'ın örnek adımının ardından partilere kritik çağrı: Depremzedelere bağışlayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihi için seçim kararını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Hulki Cevizoğlu, Hakan Bayrakçı ve Hilmi Daşdemir Haber7’ye konuştu.

Erdoğan'ın örnek adımının ardından partilere kritik çağrı: Depremzedelere bağışlayın!
10-03-2023 23:28
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kararını açıkladı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri 14 Mayıs'ta yapılacak. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında seçim kararı yayınlanırken, YSK da seçim takvimini açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Gazeteci Yazar Hulki Cevizoğlu, SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı ve Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir Haber7’ye konuştu.

CEVİZOĞLU: KAMUOYUNUN TARTIŞACAĞI İKİ NOKTA VAR

Demokratik bir mücadele temennisinde bulunan Gazeteci Yazar Hulki Cevizoğlu, Haber7'ye şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı 14 Mayıs herkesin beklediği ve benimsediği bir tarihti. Hayırlı uğurlu olsun. Demokratik bir mücadele içinde geçmesini dileriz. Kamuoyunun tartışacağı iki nokta var malum. Bir tanesi Millet İttifakı’nda geçtiğimiz hafta içinde skandal boyutlarda gelişmeler yaşandı. Masadan kalkmalar, masayı tekmelemeler, masada küfürleşmeler, sonra o küfürleri kabul edip masaya dönmeler yaşandı. Öbür tarafta ise Cumhur İttifakı’nın HÜDAPAR, Demokratik Sol Parti, Anavatan Partisi, Yeniden Refah Partisi ile genişleyeceği görülüyor. Yani bir ittifaklar mücadelesi halinde geçecek. ‘Hayırlı uğurlu olsun’ diyelim."

ERDOĞAN'IN ÖRNEK ADIMINA DESTEK: ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR PROJE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Partimize milletvekilliği için başvuru yapacak herkes, ilgili birimlerce belirlenen tutarı AFAD'ın deprem bağış hesabına yatıracaktır." sözlerini değerlendiren Cevizoğlu, şunları söyledi:

"AFAD’a bağış projesi çok güzel düşünülmüş bir proje. Zaten siyasi partilerin tamamı bağış topluyor aday adaylarından. Galiba bu dönem en fazla iki partiye milletvekilliği için başvuru yapılacak. Bunun cumhurbaşkanı tarafından dile getirilmesi ve diğerlerine de örnek olsun diye çağrıda bulunulması takdire şayan bir durum. Depremzedeler için bir birikim oluşturulacak. Çok güzel, hayırlı bir iş olacak."

"HAZİNE YARDIMLARI DA AFAD'A BAĞIŞLANSIN" 

Siyasi partilerin alacağı hazine yardımlarının da depremzedelere bağışlanması çağrısında bulunan Cevizoğlu, şu çağrıda bulundu:

"Benim daha önceden ekranda yaptığım öneriler vardı. Siyasi partiler hazineden aldığı yardımı almasınlar bu sene. Bazı propaganda çalışmaları da Cumhurbaşkanı’nın da dediği müzikli yayınlar gibi kısıtlanırsa masraf daha az olacak. TRT ayarlansın, bütün partilere söz hakkı verilsin. Vergilerimizden verilen hazine yardımları da partiler tarafından AFAD’a bağışlansın. Bu tür önerilerde bulunmuştum. Onu şimdi tekrarlıyorum. ‘Bu olmaz, masraflarımız var’ diyorlarsa en azından bütün partiler hazine yardımlarından makul bir miktarı bağışlasınlar. Böylece seçimden önce hayırlı bir iş yapılmış olur." 

DAŞDEMİR: YÜZYILIN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ YAS İÇERİSİNDE GEÇECEK

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Haber7'ye yaptığı açıklamada, seçim sürecinin yas içerisinde geçeceğini kaydetti. Daşdemir şu ifadelerde bulundu:

"Takvim, sayın Cumhurbaşkanı’nın belirttiği gibi ilerliyor. Burada asıl husus şu öncelikli olarak bağışların AFAD’a aktarılıyor olması çok önemli ve kıymetli. Bu kampanyanın Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarma kampanası olduğunu, demokratik teamüller gereği seçimin yapılacağını ancak seçim sürecinin yas içerisinde geçeceğini, orada hayatını kaybeden vatandaşlarımız nedeniyle müzik kullanılmamasını çok değerli buluyorum."

"BU SEÇİM, ULUSLARARASI SİSTEMİN DE GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK"

2023 seçimlerinin Türkiye'yi ilgilendirdiği gibi bütün coğrafyayı ve dünyayı da ilgilendirdiğine vurgu yapan Daşdemiş, şöyle konuştu:

"Bu seçim ne kadar yas içerisinde geçse de yüzyılın en önemli seçimidir. Hem Türkiye için hem de coğrafyamız için önemli. Diğer taraftan bu seçim uluslararası sistemin de geleceğini şekillendirecek bir seçimdir. Çünkü Washington Post’lar bile “2023’te en önemli seçim Türkiye’de olacak” diyor. Biden’ın vermiş olduğu mesajlar var. Biden “Muhalefetle birlikte iktidar değiştireceğiz” diyordu. Onunla ilgili bir takım adımlar var." 

Seçmenlerin seçimlerde birçok kriteri dikkate alacağını belirten Daşdemir, "Türkiye’nin birçok temel meselesi var. Varlığı, bütünlüğü ve bekasıyla ilgili meseleleri var. Deprem ve afetlere dirençli kentler inşa etmek, böyle bir vizyon ve bakış açısına sahip olmak bu meselelerin farklı bir boyutu." ifadesinde bulundu.

BAYRAKÇI: İKTİDARIN CİDDİ AVANTAJLARI VAR

Haber7'ye yaptığı açıklamalarda, deprem felaketinin AK Parti iktidarına avantaj ve dezavantajlar sağladığını söyleyen Hakan Bayrakçı, Altılı Masa’da yaşanan son olayların muhalefete olumlu yansımadığını dile getirdi. Bayrakçı, şu ifadelerde bulundu:

“Deprem ve ekonomik gelişmeler nasıl yansıdı onu göreceğiz. 22 yılın doğal yıpranmasının nasıl yansıdığını göreceğiz. Bunlar iktidarın dezavantajları. Avantajları ise, karşı hamleler yaptılar. Mesela, her ne kadar muhalefet eleştiride de bulunsa milli savunma sanayi ile ilgili gelişmeler, uçaklar, gemiler, İHA’lar, SİHA’lar,  iktidarın puanları ve ciddi avantajları."

"MİLLİ KONULARDA HASSASİYET VAR"

"İktidarın bir numaralı avantajı ise HDP’nin muhalefete açık destek vermesi." diyen Bayrakçı, şunları söyledi:

"HDP Türkiye’de yüzde 72 tarafından sevilmeyen ve kötü gözle bakılan bir parti. HDP’nin böyle bir tarafı var. Anayasa Mahkemesi, yasal bir partidir diyerek parasını verdi falan… Bunların hepsi, tamam. Ama ben toplumun algısından bahsediyorum. 

Türkiye’de insanlar ekonomiye çok önem verir, deprem bir ölçüdür. Hepsi tamam. Ama insanların milli konularda da hassasiyetleri var. Bütün bunlar bir araya geldiğinde AK Parti ve Cumhur İttifakı, milli meselelerde çok ciddi milliyetçi bir çizgi ortaya koyuyor."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OPPO A60 Duyuruldu: Fiyatı ve Özellikleri
OPPO A60 Duyuruldu: Fiyatı ve Özellikleri

OPPO, orta segment yeni telefonu A60'ı duyurdu. Günlük ihtiyaçlar için ideal olan telefon, nispeten uygun fiyatlı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu