USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Erdoğan'ın 28 Mayıs için izleyeceği yol haritası belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'a gidecek süreçte sakin ve kuşatıcı bir kampanya yürütecek. İkinci tura kadar miting düzenlemeyecek olan Erdoğan, deprem bölgesini ziyaret edecek.

Erdoğan'ın 28 Mayıs için izleyeceği yol haritası belirlendi
17-05-2023 11:23
Google News

Seçim ÖZETİ| sonuçlarının ardından büyük coşku! Cumhur İttifakı zaferi böyle kutladı

GALERİNİN DEVAMI <p>14 <a href=Mayıs Genel Seçimleri'nde sandıklar büyük oranda netleşti. Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7'li koalisyon adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaklaşık yüzde 5'lik farkla geride bıraktı.

Cumhur İttifakı ise Meclis'te çoğunluğu sağladı. Bu sonuçların ardından AK Parti ve Cumhur İttifakı seçmenleri büyük coşku yaşadı. Sokaklarda kutlama yapıldı.

"><p>Türkiye sandık başına giderek tercihini yaptı. <a href=Milli irade tecelli etti. Türk halkı yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın arkasında güçlü şekilde durdu.

"><p>Bursa'dan Konya'ya, Erzurum'dan Nevşehir'e büyük bir coşku yaşandı.</p><p>Vatandaşlar seçim sonuçlarının şekillenmesiyle birlikte sokaklara akın etti ve büyük bir coşku yaşadı.</p><p>İşte o görüntüler...</p>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi'nde her kesimi kuşatan bir kampanya yürütecek. Milletvekili seçilen bakanların ikinci tur seçimlerine kadar görevlerine devam edip etmeyeceğine ilişkin kararı ise YSK’nın vereceği belirtildi.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci tur seçimlerinde sakin ve Türkiye’deki tüm vatandaşları kapsayan kuşatıcı bir kampanya yürütecek. Kampanya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden yürüyecek. Bu dönemde milletvekili seçilen bakanların ikinci tur seçimlerine kadar görevlerine devam edip etmeyeceğine ilişkin son kararı ise Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) vereceği belirtildi.