USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Erdoğan'dan son dakika enflasyon ve emekli mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılıyor.

Erdoğan'dan son dakika enflasyon ve emekli mesajı!
20-03-2024 14:58
Google News

SON ÖZETİ| DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye son 10 yıldır terörden darbe girişimine salgından bölgedeki çatışmalara kadar nice sınamalara maruz kaldı. Hayata pahalılığı ve refah kaybıyla sınanıyoruz.

ENFLASYON VE EMEKLİ AÇIKLAMASI

Esasen gelen ekonomik göstergelerimiz gayet iyi. Enflasyon düştükçe ekonomideki olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkanı bulacağız.

Eski Türkiye’de bu palavracı siyaset anlayışı yüzünden ülkenin onlarca yılı heba edildi. Plansızlığın kol gezdiği ülkede herkes kaybeder, en çok da çalışanlar ve emekliler kaybeder. Emekliye, işçiye, memura maaş ödenememe tehlikesi yaşandığı günler oldu. Üstelik o günlerin çalışan ve emekli sayısı bugünle mukayese edilemeyecek kadar küçüktü.

Türkiye bugün gerçekten çok farklı bir ligin oyuncusudur. Biz güven ve istikrar iklimini muhafaza ederek ülkemizin hedeflerinden sapmasına asla izin vermedik.

Ülkemizin son 21 yıldaki kazanımlarına sahip çıkmadan daha güçlü bir toplum hayali kuramayız. Milli gelirimizi 3 kat büyüttük. Önümüzdeki süreçte milli geliri 2 kat daha büyütebiliriz.

TÜRK SAVUNMA SANAYİİ MESAJI

Kızılelma ile Akıncı ile var mıyız? İnsansız hava araçları teknolojisinde dünyanın ilk üç ülkesinden biriyiz. İnsansız hava araçlarında ilk 3-4 ülkeden biriyiz. 5. nesil uçak yapan dört ülkeden biriyiz.

Her kim bu ülkenin yandığını bittiğini iddia ederek etrafına umutsuzluk saçıyorsa emin olun kafasında başka hesaplar vardır. Milletimizin moralini çökertme taktiğini uyguluyorlar. Bu milletin morali en zor şartlarda verdiği milli mücadelede çökmedi.

 Her şehrimizde altını çizerek ifade ediyorum. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizim yalanla dolanla, kibirle işimiz olmaz.