USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Erdoğan'dan İtalya Başbakanı Draghi ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalar

Haber 7 - Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Draghi ile ortak basın toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'dan İtalya Başbakanı Draghi ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalar
05-07-2022 19:55
Google News

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile görüşme gerçekleştirdi. Heyetlerarası ve liderlerin baş başa görüşmesinin ardından iki ülke ararsında anlaşmalara imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

İtalya Cumhuriyeti Başbakanı Mario'nun Türkiye ziyaretinde liderler görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Hükümetler ararsı 3. toplantımızı gerçekleştirdik. İşbirliğinin geliştirilmesi üzerinde durduk. Birçok alanda işbirliğimizi pekiştirecek 9 anlaşmaya imza attık. Geçtiğimiz yıllarda bir rekora imza atarak 23 milyar doların üstüne çıktı. İkili ticaretimizin bir özelliği de dengeli olmasıdır. Şirketlerimizi iş birliklerini artırmaları yönünde teşvik etmeye devam edeceğiz. Terörle mücadelede iş birliğimiz de büyük bir yer tutuyor. Beklentilerimizi 2'li görüşmemizde paylaştım.

Türk-İtalya üniversitesinin kurulması girişimini de görüştük. Ukrayna tahılının Karadeniz'den ihracı planı da yine görüşmede konularımızdan biriydi. İtalya heyetine ziyaretleri için tekrar teşekkür ediyorum.

TAHIL KORİDORU

(Karadeniz'de tahıl koridoru) Bir hafta 10 gün içerisinde görüşmelerimizi yoğunlaştırıp neticeye ulaşmaya çalışacağız 

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et