USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Erdoğan: Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'la ilgili konuştu. Erdoğan, 'Murat Bey gerçekten heyecan dolu. İnanıyorum ki Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız' dedi.

Erdoğan: Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız
26-01-2024 16:07
Google News

Murat ÖZETİ| Kurum projelerini açıkladı! Türkiye yüzyılı İstanbul vizyonu için 10 adım...

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhur İttifakı'nın İstanbul Adayı Murat Kurum, oldu. </p><p> </p><p>Adaylığının açıklandığı ilk günden itibaren çalışmalarına başlayan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Adayı Murat Kurum, İstanbul'un sorunlarına <a href=çözüm yollarını hazırladı.

"><p>Kurum, İstanbul'un sorunlarına çözüm için hazırladığı projeleri Haliç Kongre Merkezi'nde açıklıyor.</p><p> </p><p><strong>İşte 10 hedef... </strong></p><p><strong>TRAFİK</strong></p><p>Uğraştıran değil ulaştıran bir İstanbul vadediyoruz. Her bir vatandaşımız yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafikte kaybettiğimiz vakti sevdiklerimize ayırmak istiyoruz. </p><p>İstanbul'da 2019'da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu bugün yüzde 64'e yükseldi. Zirve saatlerinde yüzde 90'ları bile aşıyor. </p><p>5 ve 10 yıllık iki ayrı <a href=ulaşım planlaması yaptık. İstanbul'u trafik çilesine mahkum etmeyeceğiz.

"><p>2034'teki hedefimiz 2034 karayolu ağırlığı yüzde 48'e çıkarmak, raylı sistemlerdeki payı da yüzde 48'e çıkaracağız. Deniz yolu ulaşımını da yüzde 4'e çıkarmaktır. Trafikte bu sayede çile azalacak. Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 34 dakikaya düşecek. </p><p>İstanbul trafiği 10 yılın sonunda <a href=geri dönmemek üzere son bulacak.

"><p>Yenikapı-İncili-Sefaköy hattını tamamlayacağız. Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü metro hattını 18 km yapacağız. Yıllardır bekleyen Sultanbeyli metrosunu biz tamamlayacağız. Sultanbeyli ve Pendik <a href=arasındaki trafiği azaltacağız. Sabiha Gökçen-Kurtköy arasındaki 6 km metro hattını da tamamlayacağız.

"><p><strong>İki yakaya 2 tünel yapacağız</strong></p><p>İstanbul’da ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşecek.</p><p>Biz 5 ve 10 yıllık iki ayrı ulaşım planlaması yaptık. Önceliğimiz İstanbul’u trafik çilesine mahkum etmemektir. <a href=İlk 5 yılın sonunda azalacak olan İstanbul trafiği 10 yılın sonunda son bulacaktır. İstanbul'da iki yakaya 2 tünel projesi yapıyoruz. Yenisahra- Bostancı etabında tüneller süratle bitecek.

"><p><strong>Esenler ve Harem Otogarlarını taşıyoruz</strong></p><p>İki yakada 6 <a href=yeni lojistik merkez kuracağız. Bu iki projeyle kent içi trafikte bulunan ve yaklaşık 1 milyon ağır vasıta trafiğini şehrin çeperlerine taşımız olacağız.

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı ve Moda arasında kıyı düzenlemesi yaparak bu bölgeyi İstanbul’un en güzel alanlarından biri haline getirmek istiyoruz.

Bostancı’dan başlayıp doğuya doğru ilerleyen yeşil sahil bandını Pendik’te yapacağımız çevre düzenlemesiyle birlikte taçlandıracağız.

İstanbul’un tam ortasında artık bu şehre cevap veremeyen Esenler Otogarı’nı yeniden tasarlayarak tamamını bölgenin en büyük parkı haline getireceğiz.

"><p><strong>Silivri'ye metrobüs geliyor</strong></p><p>Amacımız İstanbul'un her yerinde aynı hizmetleri götürmek. D100 karayolunu düzenleyecek metrobüs hattımızı Tüyap-Slivri hattına kadar uzatacağız. Bunu da <a href=çok kısa bir sürede hayata geçirmiş olacağız.

"><p><strong>OTOPARK VE İSPARK</strong></p><p> </p><p>İstanbulumuza 250 bin araçlık otopark kazandıracağız. Aynı zamanda bu otoparklar deprem esnasında da toplanma alanı <a href=olarak kullanılacak.

Kendi evinin önünden aracını park edenlerden ücret almayacağız. Aynı zamanda İSRPAK'ta yüzde 25 indirim yapacağız. İlk yarım saat park ücretsiz olacak.

"><p><strong>TAKSİ SORUNU</strong></p><p>Taksi sorununu tamamen çözeceğiz. Tüm sistemleri 'Merkezi Taksi Sistemi' çatısı altında birleştireceğiz. Tek çatı altında bu çalışmaları yaparak taksi <a href=sayısını artıracağız.

"><p><strong>250 BİN ARAÇLIK OTOPARK</strong></p><p> </p><p>Sokaklarımızı otopark olmaktan kurtaracağız. İlk 5 yılda, üstü park, altı otopark olan tam 250 bin araçlık otopark kazandıracağız. Bu otoparklarımız deprem sırasında da toplanma alanı olarak <a href=faaliyet göstereceğiz.

"><p>İSPARK aracını evinin önüne park eden insanlardan bile para aldığı <a href=halde zarar ediyor. Biz göreve gelir gelmez evinin önüne park eden araçlardan gece gündüz hiçbir şekilde para almayacağız. İSPARK otopark ücretlerine tam yüzde 25 indirim yapacağız. İlk yarım saatte ücretsiz olacak.

"><p><strong>İSTANBUL'U BİSİKLET ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ</strong></p><p>İstanbul'da bisikleti cazip ulaşım aracı haline getireceğiz. İstanbulumuzu bu manada bisiklet şehri yapmak istiyoruz.</p><p><strong>DEPREM</strong></p>

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nin çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yerel seçim çalışmalarına ilişkin nasıl bir planı olduğu sorulan Erdoğan, yarın İzmir'de olacağını ve hem aday açıklamaları yapacaklarını hem de geniş kapsamlı büyük bir kapalı spor salonu toplantısı gerçekleştireceklerini söyledi.

Ertesi gün Eskişehir'e geçip aynı şekilde aday tanıtım toplantısı yapacaklarını aktaran Erdoğan, "Eskişehir'i önemsiyoruz. İzmir'i önemsiyoruz. Buralarda yapacağımız bu toplantılarla da inşallah nasıl ki İstanbul, Ankara'da çok çok güçlü sesler çıkardıysak buralarda da güçlü sesler çıkararak yani Cumhur İttifakı'nın nasıl 31 Mart'a hazırlandığını göstereceğiz." diye konuştu.

Murat Kurum duyurdu: İstanbul'a 'Siztem' geliyorMurat Kurum duyurdu: İstanbul'a 'Siztem' geliyor

İstanbul'da tarihi gün: Murat Kurum dev projeleri tek tek açıkladı!İstanbul'da tarihi gün: Murat Kurum dev projeleri tek tek açıkladı!

"MURAT BEY HEYECAN DOLU"

AK Parti'nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Murat Kurum'un açıkladığı projelere ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında olduğu için lansmanın tamamını izleyemediğini belirterek, "Ama izlediğim bölümlerde Murat Bey gerçekten heyecan dolu, İstanbul'un bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüm ve bundan dolayı da bir genel başkanı olarak, bir Cumhurbaşkanı olarak mutluluk duydum. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız" ifadesini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iOS 18 yapay zeka ile öne çıkacak! İşte beklenen özellikler
iOS 18 yapay zeka ile öne çıkacak! İşte beklenen özellikler

Apple tarafında yapay zeka odaklı çalışmalara tam gaz devam ediliyor. iOS 18 ile birlikte beklenen yapay zeka özellikleri de sızdırıldı...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu