USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

En İyi Proxy Sağlayıcıları - Webtekno

İnternetteki kimliğinizi gizleyerek takip edilemez olmak istiyor veya profesyonel amaçlar için proxy hizmetine ihtiyacınız varsa, bu listemizdeki hizmetlere göz atabilirsiniz.

En İyi Proxy Sağlayıcıları - Webtekno
16-06-2023 14:27
Google News

Yaşamımızın ÖZETİ| her anında artık internete bağlı durumdayız. Bu durum iş ve günlük hayatımıza her ne kadar sayısız fayda sağlasa da zararlara da yol açabiliyor. İnternetin en büyük negatif yanıysa her zaman takip edilebilir olmak.

Bugün ziyaret ettiğiniz her bir site, sizin internetteki kimliğiniz olan IP (İnternet Protokolü) adresinizi biliyor, bu adresi sürekli takibe alabiliyor. Kendinizi internetten gizlemenin en kolay ve çabuk yoluysa “proxy” hizmetlerinden faydalanmak oluyor. Peki, proxy hizmeti alabileceğiniz en iyi sağlayıcılar hangileri?

Öncelikle proxy nedir? Kısaca anlatalım:

proxy

Proxy, çok basit bir tabirle internete kendi ağınızdan değil, dünyanın bambaşka bir noktasındaki ağ üzerinden girmenizi sağlıyor. Orijinal IP adresinizin yerini farklı bir IP adresi alıyor, bir nevi internetteki kimliğiniz değişiyor.

Bu sayede internette takip edilmeden dolaşabiliyor, kullandığınız hizmete bağlı olarak çok daha güvenli dolaşım yapabiliyor, ülkenizde yasaklı internet sitelerine giriş yapabiliyorsunuz.

Proxyler sadece bireysel kullanımda da yardımımıza koşmuyor. Profesyonel işlerinizde, reklamcılıkta, sitelerden veri toplamada, pazar araştırmalarında ve sosyal medya yönetimi gibi pek çok anlamda da büyük faydalar sunabiliyor.

Tercih edebileceğiniz proxy sağlayıcıları:

proxy

Proxy sağlayıcınızı seçerken akılda bulundurmanız gereken bazı faktörler de elbette var. Sağlayıcıların güvenilirliği, sunduğu IP kütüphanesi, bulunduğunuz konum gibi hedefleme seçenekleri ve bağlantı destekleri bunların en başında yer alıyor.

Aşağıda listelediğimiz tüm hizmetler, güvenilirlik açısından bugüne kadar kendilerini kanıtlamış durumdalar. Fakat sağlayıcıların sundukları avantajları ve fiyatları kendiniz karşılaştırarak bunlar arasından en iyi seçimi yapabilirsiniz.

IPRoyal

iproyal

Piyasanın en büyük proxy sağlayıcılarından birisi olan IPRoyal, 2 milyondan fazla eşsiz konut IP adresi ve toplam 8 milyon proxyden oluşan bir ağ sunuyor. Konut IP’leri sayesinde konum hedeflemesi yapılabiliyor.

Avantajları:

Büyük IP kütüphanesiHTTP ve SOCKS5 desteği24 saate kadar sabit bağlantı5G/4G/3G/LTE destekleriAnlık IP değişimi desteği7/24 destekÇift doğrulama sistemi

Dezavantajları:

Telefon desteği yokÜcretsiz deneme süresi yok

MarsProxies

MarsProxies

Piyasadaki yeni isimlerden birisi olan MarsProxies ise şimdiden adını duyurmayı başardı. Hizmet, 50’den fazla ülkede 500 binden fazla yasaklanmamış IP’ye ev sahipliği yapıyor. Kütüphane çok geniş olmasa da standart bir kullanıcı için oldukça yeterli.

Avantajları:

Hızlı ve güvenilir proxy adresleriGünlük ödeme planları sunmasıKullanıcı dostu arayüzü7/24 destek

Dezavantajları:

Sadece euro (EUR) üzerinden ödeme kabul etmesiProfesyonel kullanıcılar için sınırlı kütüphane

Smartproxy

Smartproxy

En çok bilinen proxy sağlayıcılarından birisi olan Smartproxy, sadece konut proxyleri sunmuyor, statik konut IP’leri, mobil proxyler, ve veri merkezi proxyleri gibi hizmetler de sunuyor. Ayrıca ödemeler esnek bir şekilde yapılabiliyor. Sadece konut proxylerinde 195’ten fazla ülkede 40 milyondan fazla IP adresi sunuluyor.

Avantajları:

En büyük IP kütüphanelerinden birisiEsnek ödeme7/24 destekProxylerin yanı sıra tarayıcı eklentileri de sunmasıKolay kurulumHTTPS ve SOCKS5 desteği

Dezavantajları:

Sınırlı düzeyde konum hedeflemesi

Bright Data

Bright Data

İnternetin en büyük veri platformlarından birisi olan Bright Data, uzun süredir kendi proxy hizmetini de sunuyor. Hizmet, 98’den fazla ülkede 72 milyondan fazla konut IP’si, gerçek zamanlı ağ bilgisi içeren sayfa ve posta koduna kadar hedefleme sunuyor.

Avantajları:

Kolay kurulum ve kullanımEsnek ödeme planlarıHızlı internet bağlantısıMobil proxy desteği

Dezavantajları:

Rakiplerine göre daha pahalı ücretler

Oxylabs

Oxylabs

Özellikle profesyonel kullanımda çokça duyulan isimlerden birisi olan Oxylabs, 100 milyondan fazla konut IP’si sunuyor. Gelişmiş proxy hizmetinde yapay zekâ destekli hizmetiyle en kompleks bağlantılara bile erişim sunabiliyor.

Avantajları:

Devasa proxy havuzuWeb scraping için akıllı teknolojilerÜcretsiz deneme süresi

Dezavantajları:

Yüksek fiyatlarAlışması zor proxy yönetimi

NetNut

NetNut

Proxy piyasasında duyulan isimlerden bir diğeri de NetNut. Hizmet, 1 milyondan fazla tespit edilemez statik IP ve 52 milyondan fazla otomatik olarak değişen konut proxyleri sunuyor. Ayrıca 250 binden fazla mobil proxy de kullanıcılara sunuluyor.

Avantajları:

Bireysel ve yarı-profesyoneller için yeterli proxy kütüphanesiÜcretsiz deneme süresiDönüşümlü proxy hizmetiKolay kurulum ve kullanım

Dezavantajları:

Nispeten daha yüksek fiyatlarYetersiz destek sayfasıSadece e-posta üzerinden destek sunulması

GeoSurf

GeoSurf

Bir diğer bilindik proxy sağlayıcılarından birisi olan GeoSurf, toplamda 2000’den fazla konumda 3,7 milyon farklı IP adresi üzerinden bağlantı sunuyor. Yüksek konum kapsaması sayesinde dünya çapındaki pek çok şehir üzerinden bağlantı kurulabiliyor.

Avantajları:

Sadece ülke değil, birçok şehir bazında bağlantı sunulmasıMobil IP adresleri sunması7/24 destekKolay kurulum ve kullanım

Dezavantajları:

SOCKS5 desteği sunulmamasıNispeten pahalı fiyatlandırma


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Uygun Fiyatlı ve Uzun Ömürlü Çinko Temelli Piller Geliştirildi
Uygun Fiyatlı ve Uzun Ömürlü Çinko Temelli Piller Geliştirildi

İsveç’ten bilim insanları, 8000’den fazla kez yeniden şarj edilebilen uygun maliyetli ve çevre dostu çinko bazlı piller geliştirmeyi başardı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu