USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elon Musk'ın şirketi SpaceX bu kez başaramadı! Dünyanın en büyük roketi patladı

Haber 7 - SpaceX tarafından geliştirilmeye devam edilen Super Heavy Booster 7 roketinin test sırasında alt kısmında patlama meydana geldi.

Elon Musk'ın şirketi SpaceX bu kez başaramadı! Dünyanın en büyük roketi patladı
12-07-2022 11:16
Google News

Birkaç ÖZETİ| haftadır Falcon 9 roketi ile tarihi başarılara imza atan SpaceX, uzun bir süredir dünyanın en en büyük roketi unvanını şimdiden kazanan Super Heavy Booster 7 adını verdiği bir roket üzerinde çalışıyor. 

SpaceX'in yeni dev roketi testler için hazırSpaceX'in yeni dev roketi testler için hazır

SpaceX aynı roketi 13'üncü kez kullanarak yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyorSpaceX aynı roketi 13'üncü kez kullanarak yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor

Dev Roketin alt kısmı, dün YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanan test sırasında patladı. Tüm dünya bu anları şaşkınlıkla izledi.

Roketin alt kısmında meydana gelen patlamanın şiddetine rağmen araç sağlam kaldı. Ancak bir saatten fazla bir süre sonra patlamanın meydana geldiği noktadan dumanların yükselmeye devam ettiği görüldü.

Elon Musk, konuyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Evet, bu aslında iyi değil. Ekip hasarı değerlendiriyor" demekle yetindi.

 

Daha sonra SpaceX tarafından yapılan açıklamada ise incelemenin tamamlanmasının ardından uzay aracının bu ayın sonunda ilk yörünge test uçuşuna hazır olacağını belirtildi. Ancak dün meydana gelen patlamada şirketin fırlatma planı Ağustos'a veya daha sonraki aylara ötelenebilir.

DÜNYANIN EN UZUN ROKETİ

Super Heavy 395 fit (120 m) yüksekliği ile dünyanın en uzun roketi unvanına sahip. SpaceX'in bu devasa roket için bir fırlatma lisansı alması gerekiyor. SpaceX bu nednele şu anda Federal Havacılık İdaresi'den (FAA) gerekli izinleri almaya çalışıyor.