USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elon Musk, 'Takipçi' Kelimesinin Yerine Alternatif Arıyor - Webtekno

Her gün yeni bir gündemle karşımıza çıkan Elon Musk, bugün de sosyal medyadaki ‘takipçi’ sözcüğünün yerine daha iyi başka bir sözcük bulup bulamayacağımız konusunda Tweet atan bir kullanıcıya, “Doğru” diyerek cevap verdi ve bunun üzerine kullanıcılardan öneriler ge

Elon Musk, 'Takipçi' Kelimesinin Yerine Alternatif Arıyor - Webtekno
18-07-2023 14:23
Google News

Tüm ÖZETİ| sosyal medya platformlarını kapsayıcı bir terim olan ‘takipçi’ kelimesinin değiştirilebilir olup olmadığı elbette tartışılır ancak Musk’ın Tweet’inin altına, pek çok yeni öneri terim geldi.

Daha önceki örneklerden yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki, Musk bunu her an çok saçma veya çok mantıklı yönde değiştirebilir. Bunu bekleyip birlikte göreceğiz. Şimdilik sadece Tweet’in altına gelen önerilerle yetinip belki kendimiz de bazı terimler üretebiliriz.

'Takipçi' sözcüğünü istemeyen Twitter kullanıcısı ve Elon Musk arasında geçen diyalog şöyleydi:

elon musk

"'Takipçi' teriminden nefret ediyorum. Daha iyi bir şey bulamaz mıyız?""Doğru"

‘Takipçi’ kelimesi, artık her an hayatımızın içinde olan sözcüklerden biri.

musk

Dil kullanıcılarının ihtiyaçlarına ve işlevselliğe göre ortaya çıkan sözcükler, yine onların iş birliği ile sürdürülmeye devam eder. Bazen, bazı kelimeler yerine sonradan alternatifler üretilebilir ancak çoğu zaman tutmaz. Tıpkı, ‘selfie-özçekim’ örneğinde olduğu gibi.

Sosyal medya terminolojisindeki takipçi kelimesinin tüm platformlar için kapsayıcı bir terim olması da onun değişmesini pek çok yönden zorlaştırıyor. En basit örnekle açıklayacak olursak, takipçi sözcüğünün değişmesi için ‘takip et, takipten çık’ gibi eylemlerin bile alternatifinin bulunması ve terminolojiye oturması gerekir.

'Takipçi' sözcüğünün değişmesi ihtimalinin ne yöne gideceği henüz bilinmiyor.