USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Elektrikli Araç Başka Bir Araçla Çekilirse Şarj Olabilir mi?

Bir Tesla Model 3'ü 75 km boyunca çekerek bataryasını tamamen doldurabilirsiniz. “Böyle bir şeyin nasıl mümkün olabilir ki?” diyorsanız okumaya devam edin.

Elektrikli Araç Başka Bir Araçla Çekilirse Şarj Olabilir mi?
04-03-2024 09:12
Google News

Benzinli ÖZETİ| arabalarda yolda yakıt bittiğinde yapılabilecek birkaç yöntemi hepimiz biliyoruz. Telefonla bir çekici çağırılabilir, en yakın benzin istasyonuna yürüyerek gidip bidonla benzin alınabilir, çevredeki diğer sürücülerden yakıt almaya gitmek için yardım istenebilir.

Peki aynı durum elektrikli arabalarda yaşanırsa yani arabanın şarjı biterse ne yapılabilir? Üstelik şarj istasyonları henüz yaygın değilken. Aslında bir çözümü var, çekerek şarjını doldurmak!

Elektrikli araç sahiplerinin yolda kalma korkusu yaşamasına pek gerek yok.

tesla

Elektrikli arabalarının şarjı biten insanlar, yolda kalma korkusu yaşayabiliyor ancak epey kolay bir çözümü var. Başka bir arabaya kendi arabalarını çektirerek şarjını doldurmak.

Engineering Explained kanalında bir Tesla ile bu denendi. Ford Raptor, Tesla’yı saatte 30 km hız ile bir parkur boyunca çekti. Tesla, her kilometrede biraz daha şarj oldu ve deneyin sonucuna göre bir Model 3 Tesla’yı tamamen şarj etmek için 75 km boyunca çekmeniz yeterli!

Peki bu nasıl mümkün oluyor?