USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ehliyet Sınıfları Neler? Hangi Ehliyet Hangi Aracı Kullanır?

Araba kullanmak için başvurulması gereken öncelikli şey bir ehliyet kursu. "Peki biz, süreceğimiz araca göre hangi ehliyeti alacağız, ehliyet sınıfları nelerdir nereden bileceğiz?" sorularını kendinize yöneltiyorsanız doğru yerdesiniz, çünkü birazdan hangi ehliyet hangi arac?

Ehliyet Sınıfları Neler? Hangi Ehliyet Hangi Aracı Kullanır?
30-03-2024 10:33
Google News

Sürücü belgesi, ÖZETİ| karayolunda seyir hâlinde olan motorlu veya motorsuz araçları yönetme yetkisi veren, bir nevi kimlik işlevi gören bir belgedir. Her araç için tek bir sınıf da yok üstelik. Sürmek istediğiniz araçlar için farklı ehliyet sınıfları var. Ehliyet sınıflarını bilmek ve sürücü belgenizi buna göre almak bu yüzden önemli. Kafanızın karışıklığını gidermek için "hangi ehliyet hangi aracı kullanır?" sorusunun cevabını verelim.

Peki kaç tane ehliyet sınıfı var? Sürücü deneyiminiz yoksa ya da yeni başlayacaksanız gözünüzü korkutmak istemeyiz ama tam tamına 17 tane farklı ehliyet sınıfı var. Sürücü belgesini almak için istenen şartlar da bu sınıfa göre elbette değişkenlik gösteriyor. Eğer sürücü adayıysanız bu konuda bilgilenmeniz gerekir. Peki siz hangi sınıf ehliyet almalısınız? Gelin birlikte bakalım.

Ehliyet sınıfları nelerdir, hangi sınıf hangi araçları kullanır?

ehliyet sınıfları

Sürücü belgesi, otomobil, otobüs, traktör ve motosiklet gibi araçları kullanmanıza izin verirken aynı zamanda sizin bir kimliğiniz olarak da kabul edilebiliyor. Her bir araç için de farklı sürüş teknikleri, belirli şartlar ve farklı araçları kullanabilmeniz için de belirlenen 17 farklı ehliyet sınıfı var. Bunlar neymiş yakından bakalım.

A sınıfı (Motosiklet)B sınıfı (Otomobil ve ticari araçlar)C sınıfı (Ağır ticari araçlar)D sınıfı (Otobüs ve minibüs)F ve [Güncel] sınıfı (İş makineleri ve traktör)

A sınıfı: Motosiklet