USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dyson ve Kâğıt Havlu Üreticileri Arasındaki Şaşırtıcı Savaş - Webtekno

Ellerinizi yıkadıktan sonra kurulamak için kâğıt havlu mu yoksa kurutma makinesi mi kullanmayı tercih ediyorsunuz? Ne önemi var ki demeyin. Çünkü aslında bu seçiminizle büyük bir savaşta taraf tutmuş oluyorsunuz!

Dyson ve Kâğıt Havlu Üreticileri Arasındaki Şaşırtıcı Savaş - Webtekno
13-01-2024 22:27
Google News

Evet ÖZETİ| yanlış okumadınız. Kâğıt havlu ve el kurutma makinesi sektöründe yıllardır süregelen bir savaştan bahsediyoruz. Belki de hiç önem vermeyip, üzerine düşünmediğimiz bir konuda farkında olmadan yıllardır bir taraf tutmuşuz.

Şu anda dışarıdaki bir tuvaleti kullandığımızda, bu savaşa dahil olan üç tarafla karşılaşmamız olası. Eski ve sadık dostumuz kâğıt havlu, eski usul el kurutma makinesi ve bu hikâyede ana kahramanımız olacak olan, uzaylı teknolojisiyle üretilmiş gibi görünen Dyson Airblade el kurutma makinesi…

Biraz geriye gidelim. Aslında havlu kâğıt ve el kurutma makinelerinin bulunması arasında çok da bir zaman farkı yok!

ilk kurutma makinesi

Mütevazı dostumuz kâğıt havlu ilk kez 1907’de üretilirken, el kurulama sektörüne yeni bir soluk getiren el kurutma makinesiyse ilk kez 1922’de piyasaya çıkıyor.

Tabii 1922’deki el kurutma makinesi şu anda kullandığımız elektrikli ve hızlı versiyonlara göre oldukça ilkel bir modeldi. Bu sebeple, kişinin bir pedala sürekli basması sonucunda hava üfleyen bu makineye karşı, kâğıt havlu sarsılmayan popülerliğinin keyfini çıkarmaya devam ediyordu.

Zaman içinde, elektrikle çalışan ve daha güçlü bir motorla daha hızlı el kurutan modeller de çıkmıştı ve yavaş yavaş yayılıyordu. Ama genel olarak baktığımızda, 20. yüzyılda el kurutma makinesi sektörü gelişmek için pek de acele etmiyor gibiydi.

Dyson’ın el kurutma makinesi sektörüne girmeye karar vermesi, eski dostumuz kâğıt havlunun rahatını bayağı kaçıracaktı.

dyson airblade

2003 yılında araştırmalara başlayan Dyson, 2006 yılında Airblade adını verdikleri el kurutma makinesini piyasaya sürdü.

Bu yeni ürün piyasadaki diğer el kurutma makinelerine göre oldukça yenilikçi bir tasarıma sahipti. Ayrıca güçlü ve hızlı hava üflemesi sebebiyle el kurutma makinelerinin en temel sorunu olan “hız” problemine çözüm getiriyordu.

Ürününe güvenen Dyson eski kurutma makinelerinden daha rekabetçi davrandı ve bu da el kurutma lobisinin en güçlü oyuncusu olan kâğıt havlunun da aktif olarak savaşa dahil olmasına sebep oldu.

Dyson Airblade, kâğıt havlunun sebep olduğu birçok problemi çözdüğünü iddia ediyordu.