USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Duyma Kulağınızın Aslında Kaç Yaşında Olduğunu Öğrenin!

Vücudumuzdaki tüm parçalar bizle aynı hızla yaşlanmıyor. Mesela kulağımızın işitme yaı bizden daha genç ya da yaşlı olabilir. Bugün sizlere sunacağımız işitme testiyle kulak yaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Duyma Kulağınızın Aslında Kaç Yaşında Olduğunu Öğrenin!
27-01-2023 20:13
Google News

Kulağınızın ÖZETİ| ne kadar iyi duyduğunu hiç düşündünüz mü? Yanınızdaki bir insan sessizce konuştuğunda onu duyabilirsiniz, ancak bu duyma işlemi zamanla azalacaktır. Peki kendi yaşınızdan bağımsız kulağınızın da bir yaşı olduğunu biliyor musunuz? Karaciğer, deri, akciğer gibi organların aksine kulağınız kendini yenileyemez. Bu sebeple bir insanın işitme frekansının en iyi durumda olduğu yıllar bebeklik yıllarıdır. Kulağınıza verdiğiniz zararlar ve elbette yaşlanmayla kulağınız daha az duymaya başlayacak. Peki şu an bunun hangi oranda olduğunu biliyor musunuz?

Bugün sizlere kulağınızın kaç yaşında olduğunu görebileceğiniz bir test yapacağız. Yapacağımız testin ardından kulağınızın neden zamanla daha az duyduğunu ve bu sürecin neden yüksek frekansla başladığını açıklayacağız. O zaman ilk başta aşağıdaki videoyu izleyerek kulaklarınızın kaç yaşında olduğunu görelim.

Bu videoyla kulak yaşınızı hesaplayın: