USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünyanın İlk Yapay Zekâ Yazılım Mühendisi ile Tanışın: Devin

Cognition AI, tarihin ilk yapay zekâ ürünü yazılım mühendisi olan Devin'i tanıttı. Devin, neredeyse her şeyi tek başına yapabiliyor.

Dünyanın İlk Yapay Zekâ Yazılım Mühendisi ile Tanışın: Devin
13-03-2024 13:58
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| aylarda NVIDIA CEO'su Jensen Huang, artık kimsenin yazılım öğrenmesine gerek olmadığını, yapay zekânın bu işi herkes için yapacağını ifade etmiş ve büyük tartışma başlatmıştı. Şimdi de Cognition AI adlı firma, ilkyapay zekâ yazılım mühendisi Devin'i tanıttı.

Cognition AI, Devin ile birlikte geliştirici ekiplerin daha iddialı projeler geliştirebileceğini ifade ediyor. Yapay zekâ mühendis, karmaşık mühendislik süreçlerini planlama ve tamamlama becerisine sahip. Ayrıca her adımda da ilgili içeriği hatırlayabiliyor, hatalar yapsa da düzeltmelerini de yapabiliyor ve hatalarından ders çıkarabiliyor. Devin, bir insan geliştiricinin ihtiyaç duyduğu kod editörü, kodlama ortamları gibi ekipmanları da kullanabiliyor. 

Yapay zekâ yapan yapay zekâ

grafik

Bunlara ek olarak Devin, kullanıcı ile aktif bir şekilde iş birliği yapabilme becerisine de sahip. Gerçek zamanlı olarak ilerlemesini bildirebilen yapay zekâ, geri bildirimleri de kabul ediyor ve tasarımda da insan kullanıcı ile birlikte çalışabiliyor. Yapabildikleri ise oldukça dikkat çekici. 

Devin, daha önce tanımadığı teknolojileri öğrenebiliyor. Örneğin aşağıdaki videoda, bir blog gönderisi okuduktan sonra Modal üzerinde ControlNet çalıştırıp Sara için mesajlar oluşturuyor.