USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünya Hızla Dönerken Binalar Nasıl Oluyor da Yıkılmıyor?

Düz Dünya fikrini savunanların yakın zamanda karşımıza çıkardığı bir konuya açıklık getirmek için bu içeriği hazırladık. Söz konusu içeriğimizde büyük yapıların dünyanın dönüşüne rağmen nasıl ayakta kaldığını öğreneceksiniz.

Dünya Hızla Dönerken Binalar Nasıl Oluyor da Yıkılmıyor?
20-07-2022 20:53
Google News

Çok ÖZETİ| eski dönemlerden günümüze kadar gelen düz Dünya iddiaları, günümüzde kanıt olarak(!) sunulan farklı videolarla ya da görsellerle ayakta tutuluyor. Başta astronomi olmak üzere birçok bilim dalı bu fikrin yanlış olduğunu kanıtlamıştı. Hatta düz Dünya'yı kanıtlamak isteyenlerin yanlışlıkla Dünya'nın yuvarlak olduğunu kanıtladığını da gördük.

Bu fikri savunanların bir diğer düşüncesi de Dünya'nın sabit duruyor olması ve diğer yıldızların onun etrafında dönüyor olması. Bu sebeple de eğer Dünya dönecek olsaydı binaların ve canlıların şu an olduğu gibi rahat hareket edemeyeceğini savunuyorlar. Şimdi gelin bu düşüncelerin neden yanlış olduğunu açıklayalım.

Öncelikle Dünya saatte 600 bin kilometre gibi bir hızla dönmüyor (ışık hızı saatte yaklaşık 300 bin kilometre). Dünya'mızın kendi etrafında dönerken hızının en yüksek olduğu kısım ekvator:

Tweet'i göremiyorsanız buraya tıklayın

Burada saatte 1670 kilometre gibi oldukça yüksek bir hız görülüyor. Kutup noktalarına doğru da bu hız azalıyor. Yani siz bu yazıyı okurken saatte 1000 kilometreden hızlı hareket eden bir kürenin üstünde duruyorsunuz. Güneş etrafında dönerken de saatte yaklaşık 107 bin kilomtre gibi bir hız söz konusu. Peki neden bu devasa hızı hissetmiyoruz?

Yer çekimi, yer çekimi ve yine yer çekimi…