USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünya Gerçekten Düz Olsaydı Hayatımızda Ne Değişirdi?

Güneş Sistemi'mizin tüm gezegenleri yuvarlak hâldeyken tabuları yıkıp bir tepsi şekline giren düz Dünya'da yaşamın nasıl olacağına bakacağız. Bununla da kalmayıp böyle bir şeyin neden mümkün olmayacağına da olabilecek en basit şekilde değineceğiz.

Dünya Gerçekten Düz Olsaydı Hayatımızda Ne Değişirdi?
04-09-2022 15:18
Google News

‘Böyük ÖZETİ| oyunu’ gören çok sayıda kişi, farkına vardığı paha biçilmez (!) bilgileri çevresiyle paylaşıp onları da uyandırmak için cesurca gayret gösteriyor. Bu bağlamda ülkemizde dış mihraklar ve düz dünya kavramlarını sıklıkla duyar olduk. Şimdi daha çok ikincisine odaklanıyor olacağız.

Düz Dünya fikrini savunan kişilerin sık sık kendi düşüncelerini çürüttüklerini gördük. Fakat buna rağmen aynı kararlılıkla davalarını sürdürüyorlar. Peki bahsettikleri düşünce gerçek olsaydı hayatımızda neler değişirdi? Ya da hayatımıza geçmeden önce, böyle bir şeyin olması bilime göre neden imkânsız görülüyor? Gelin, birlikte bakalım.

Bahsedilen düz Dünya şekli çoğu kişi için böyle görünüyor. Harita konusunda kendileri de net bir fikre varmış değil:

Düz Dünya

Merkezde Kuzey Kutbu bulunurken Antarktika, kenarlarda devasa bir buzdan duvar oluşturarak meşhur kenardan düşme probleminin önüne geçiyor. Kimileri bunu da aşıp Dünya’nın sonsuz olduğuna dair fikirler bile atıyor ortaya.

Söz konusu senaryoda Güneş, Dünya’dan çok daha küçük ve binlerce kilometre yukarıda duruyor. Ay da aynı şekilde tepeden bizlere bakıyor. Öyle olsa Güneş bizim üstümüzde olmasa bile onu 7/24 görebilirdik. Hadi ona da tamam ama yer çekimini neden yok saydınız ki?

O olmadan olduğunuz yerde duramazdınız gibi bir şey demeyeceğiz. Çünkü ona gelmeden önce çok daha büyük sorunlarınız olacak: