USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dövme ve Piercing Yaptıranların Ruhsal Sorunları mı var?

Vücudunda dövme ve piercing olanlara bazı haberlerimiz var. Yapılan araştırmalar, dövme ve piercing yaptıranların ruh sağlıklarında, yaşayış biçimlerinde ve çocukken yaşadıkları istismarlar hakkında bazı veriler ortaya çıkarıyor.

Dövme ve Piercing Yaptıranların Ruhsal Sorunları mı var?
31-03-2024 19:12
Google News

Tarihsel ÖZETİ| ve kültürel geleneklerden beri yüzyıllardır hayatımızda olan dövme ve piercing, özellikle son yıllarda daha da popüler hâle geldi. Bunun üzerine Amerika ve Almanya’da yapılan araştırmaların sonucu ise düşündürücü.

Dövmesi ve piercing’i olanlar, “Ne alakası var?” derken bir yandan da “Acaba bu sebepler yüzünden mi yaptırdım?” diye düşünebilir.

Alman ve Amerikan toplumunda yapılan araştırmalar, konuya iki farklı açıdan baktı.

dövme ve piercing

Almanya’da yapılan araştırmaya 14 ila 44 yaşları arasında 1060 kişi dahil edildi. Amaç, dövme ve piercing’lerin çocuklukta yaşanan istismar ve ihmal deneyimleriyle bağlantısı olup olmadığı yönündeydi. Katılanlar, 28 maddelik Çocukluk Travması Anketi doldurdu.

Amerika’daki çalışmaya ise 2008 yetişkin katıldı. Bu çalışmada amaç ise genel sağlık durumunun yanı sıra herhangi bir akıl sağlığı tanısı olup olmadığı incelendi. Uyku sorunları, sigara içmek, hapishanede geçirilen süre, seks partneri sayısı da incelemede bakıldı.

Kimler daha fazla dövme yaptırıyor?