USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?

Patlıcanları hem çiğ hem de pişmiş bir şekilde dondurarak yaklaşık 6 ay derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?
26-10-2023 16:38
Google News

Patlıcan, ÖZETİ| Türk mutfağında mezelerden ana yemeklere kadar neredeyse her tarifte karşımıza çıkan ve en sevilen sebzelerden bir tanesidir. Her mevsim tezgâhlarda yeri olsa da kaliteli patlıcan sadece yaz aylarında hasat edilir.

Kışın da kaliteli patlıcan yemek için, patlıcanı stoklamak ve kışa hazırlık yapmak oldukça önemlidir. Patlıcanı nasıl saklayabilirsiniz? Bunun cevabı oldukça basit. Patlıcanı çiğ ya da pişmiş olarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?

Patlıcan dondurucuda çiğ ya da pişmiş halde yaklaşık 6 ay saklanabilir. Tabi ki bu durumu dondurmak istediğiniz patlıcanın tazeliği de oldukça etkiler. Dondurucuya atacağınız hangi gıda olursa olsun onun tazeliği saklama süresini önemli ölçüde etkiler.

Patlıcan dondurmadan önce bilmeniz gereken püf nokta ise az öncede bahsettiğimiz gibi patlıcanın taze olmasıdır. Taze patlıcan, sağlıklı bir görünüme sahiptir. Dokunulduğunda ezik, çürük ya da lekeli olmaması gerekir.

Peki, patlıcan nasıl dondurulur? İşte tüm kış lezzetli patlıcan yemekleri yapmanızı sağlayacak patlıcan dondurma yöntemleri…

Sadece 5 malzeme: Çıtır kabak kızartma tarifi, nasıl yapılır?Sadece 5 malzeme: Çıtır kabak kızartma tarifi, nasıl yapılır?

ÇİĞ PATLICAN NASIL DONDURULUR?

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?

Patlıcan dondurmanın en basit yollarından bir tanesi çiğ olarak dondurmak. Çiğ patlıcan dondurmak hem hızlı hem de kolaydır. Kızartma ile yapılacak yemekler için en ideal saklama yöntemidir.

Çiğ patlıcanı dondurarak saklamak için öncelikle patlıcanları akan soğuk suyun altında dikkatlice yıkayın. Kurulayın ve çöp kısımlarını kesip atın. Yapacağınız yemeğe göre şekil vererek kesin. Yemeklik porsiyonlar olacak şekilde kilitli dondurucu poşetlerine koyup dondurucuya kaldırın.

Turşu kavurması tarifi, nasıl yapılır?Turşu kavurması tarifi, nasıl yapılır?

Patlıcan yemeği yapmadan önce acısını çıkarmak için tuzlu su yöntemi uyguluyorsanız eğer patlıcan dondurma işleminde bu yöntemi şu şekilde kullanabilirsiniz. Bir tencere içerisine bol tuzlu su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine kesmiş olduğunuz patlıcanları atın ve maksimum 4 dakika haşlayın.

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?

Tuzlu suda haşladığınız patlıcanların şoklanması için hemen ardından buzlu soğuk su içerisine daldırın. Kurulama bezi üzerine serin ve kurumasını bekleyin porsiyonlar halinde paketleyip dondurucuya atın.

Patlıcanları dondurduktan sonra kızartmak istediğinizde dondurucudan çıkarın, yüksek kenarlı bir tava içerisine yağ koyun ve kızdırın. Kızgın yağın içerisine donmuş patlıcanları atın ve kızartın.

KIZARTILMIŞ YA DA PİŞMİŞ PATLICAN NASIL DONDURULUR?

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?

Kızartılmış patlıcan iyi bir yoğurtlu meze için mükemmel bir seçenektir. Kızartılmış patlıcanları dondurarak saklamak için patlıcanları güzelce yıkayın ve kurulayıp istediğiniz ebatlarda kesin. Kızartın ve fazla yağını bırakması için kâğıt havlu serili bir alana koyun. Soyunca dondurucu poşetlerine yemeklik olarak ayırın. Ve dondurucuya koyun.

Sadece 25 dakika: Mayasız kolay simit tarifi, nasıl yapılır?Sadece 25 dakika: Mayasız kolay simit tarifi, nasıl yapılır?

Karnıyarık gibi yemekler içinde patlıcan dondurmak istiyorsanız patlıcanlarınızı dilerseniz kızgın yağda ya da fırında kızartın. Kızaran patlıcanları soğuması ve fazla yağını bırakması için havlu kâğıt serili bir yere alın. Soğuduktan sonra dondurucu poşetlerine koyup derin dondurucuya yerleştirin.

PATLICAN DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?

Patlıcanları dondurarak saklamak için en iyi poşet derin dondurucu için uygun olan, hava geçirmez olanlardır. Patlıcanları dondurucu poşetine koyarken mümkün oluğu kadar havayı alamaya çalışın. Aksi halde patlıcanlar hava ile temasıyla bozulmaya daha meyilli olacaktır.

Eğer bir dondurucu poşetiniz yoksa hava geçirmez bir saklama kabı da iyi iş görecektir. Hava geçirmez saklama kabından patlıcan dondururken, patlıcanların dondukça hacmi artacağı için saklama kabını tamamen doldurmamaya özen gösterin.

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?

Patlıcanları dondurmadan öne aralarına pişirme kâğıdı koyarak yapışmasını önleyebilirsiniz. Çözmek istediğinizde bu ufak tüyo işinizi kolaylaştıracaktır.

Patlıcan dondurma işleminin son aşaması olarak paketlerinizin üzerine tarihin yazılı olduğu bir kâğıt yapıştırmayı unutmamalısınız. Bu sayede patlıcanların donma tarihlerini unutmaz, bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google Pixel 8a'nın Tüm Özellikleri Sızdırıldı
Google Pixel 8a'nın Tüm Özellikleri Sızdırıldı

Google'ın yeni akıllı telefonu Pixel 8a'nın özellikleri ortaya çıktı. Cihazın Avrupa fiyatı da belli oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu