USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Dinamo Kiev Fenerbahçe maçı neden Polonya'da?

Haber 7 - UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile temsilcimiz Fenerbahçe arasındaki ilk maç, Polonya'nın Lodz kentine verildi. Normal takvimde Sarı-Lacivertlilerin deplasman maçını Kiev'de oynaması bekleniyordu. Peki, Dinamo Kiev Fenerbahçe maçı

Dinamo Kiev Fenerbahçe maçı neden Polonya'da?
20-07-2022 14:16
Google News

Süper ÖZETİ| Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Futbol Sezonunu ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi bileti alan Fenerbahçe, ilk sınavını Dinamo Kiev karşısında veriyor. Benzer şekilde Dinamo Kiev de sezonun iptal edilmesiyle beraber 2'nci sırada tamamladığı lig periyodundan sonra turnuvaya katılım hakkı sağlamıştı. Mircea Lucescu'nun Kiev'i ile Jorge Jesus'un Fenerbahçe'si, ilk maçını 20 Temmuz Çarşamba günü Polonya'da oynayacak. Peki, Kiev'de oynanması gereken ilk karşılaşma neden Polonya'nın Lodz kentinde düzenleniyor?

Dinamo Kiev Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! CBC Sport HD ve yabancı yayıncıların listesiDinamo Kiev Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! CBC Sport HD ve yabancı yayıncıların listesi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turundaki rakibinin Dinamo Kiev olmasından sonra bu karşılaşmanın nerede oynanacağı merak konusuydu. UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği), Rusya-Ukrayna savaşından ötürü Dinamo Kiev'in Fenerbahçe'yi Polonya'da ağırlamasını kararlaştırdı. Yeni sezon hazırlıklarını Polonya'nın Lodz kentinde sürdüren Dinamo Kiev, temsilcimiz Fenerbahçe'yi Stadion Miejski'de ağırlayacak.

Arda Güler, hayranlarıyla fotoğraf çektirirken

Şubat 2022'de başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, 5'inci ayında tüm şiddetiyle devam ediyor. Rus birlikleri ülkenin farklı noktalarını ilhak ederken, ülkedeki futbol ortamı da geçici süreliğine durduruldu. Rusya Premier Ligi'nde hazırlıklar devam ederken, savaşın yoğun şekilde hissedildiği Ukrayna'da lige ara verildi.

Joshua King, Polonya'da

Bu süreçte futbolcuların başka takımlara transfer olmasının önü açılırken, savaş sebebiyle Avrupa maçlarına da düzenleme getirildi. UEFA, Ukrayna takımlarının Avrupa kupalarına katılımını devam ettiriyor. Fakat karşılaşmalar civardaki ülkelerde organize ediliyor. Öte yandan, 2022-2023 futbol sezonunda; Ukrayna'da nasıl bir planlamaya gidileceği de belirsizliğini koruyor.

Joao Pedro kimdir?Joao Pedro kimdir?

DİNAMO KİEV VE UKRAYNA MİLLİ TAKIMI'NIN ADRESİ: POLONYA

Doğu Avrupa'yı ve Ukrayna ile Rusya'yı yakından etkileyen savaşın akabinde Ukrayna ekipleri bir süre faaliyetlerine ara verdi. Devam eden süreçte Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk ve diğer takımlar civar ülkelerde kampa girdi. Hatırlanacağı üzere Dinamo Kiev ile Shakhtar Donetsk bir dönem Türkiye'ye de gelmiş, burada Fenerbahçe ve Galatasaray ile karşılaşmıştı.

Fenerbahçe teknik heyeti

Yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte Dinamo Kiev ve Ukrayna Milli Futbol Takımı, Polonya'nın Lodz kentinde kamp yapmaya başladı. Stadion Miejski'de hazırlık maçları da oynayan Kiev, Mircea Lucescu idaresinde çalışmalarını sürdürüyor.

RÖVANŞ MAÇI NE ZAMAN?

Dinamo Kiev ile Fenerbahçe arasındaki UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu rövanş maçı, 27 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00'de başlayacak. Bu karşılaşma, Fenerbahçe'nin evi Ülker Stadyumu'nda organize edilecek.