USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dilan Polat Gibi “Sonradan Görme” Fenomenlerin Psikolojisi - Webtekno

Bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanması, gözleri diğer fenomenlere de çevirdi. Normal bir hayat sürerken kısa sürede zengin olan, ihtişamlı hayatlarını göze sokan, estetik yaptırarak güzellik algılarını değiştiren fenomenlerin sosy

Dilan Polat Gibi “Sonradan Görme” Fenomenlerin Psikolojisi - Webtekno
09-11-2023 12:22
Google News

Dilan ÖZETİ| Polat’ın gecekondu hayatından 5 yıl gibi bir sürede kiralık uçaklarla doğum günü kutlamalarına, altın tozlu Türk kahvelerine, dolarla süslenmiş bigudilere geçişi, sadece takipçilerin değil adli mercilerin de radarına girdi.

Olaya farklı bir açıdan bakarak, tabiri caizse "sonradan görme" olarak adlandırılan birçok fenomenin yaşadığı ruhsal durumları uzmanlara sorduk. Ancak öncesinde bu kişilerin nelerle gündeme geldiğini hatırlayalım ve ardından davranışlarının altında yatabilecek olan sebepleri değerlendirelim.

Radarda başka hangi “bir anda zengin olan” fenomenler var?

özlem tayyar öz

Özellikle Dilan Polat’ın tutuklanmasının ardından gözler bir anda zengin olan ve abartılı hayatını herkesin gözüne sokan kişilere yöneldi. Özlem ve Tayyar Öz çiftinin şaşalı hayatı sorgulanmaya başlarken Dilan Polat’ın tutuklanmasının ardından hayatlarını daha “normal” gibi göstermeleri ise birçok kişinin bu durumu “korku” olarak tanımlamasına neden oldu. İmitasyon altınlar ile yapılan paylaşımlar da buna örnek olarak gösteriliyor.

Dilan Polat’ın da arkadaşı olan Şule Kayatürk (Şulemsi) ise bir diğer odak noktası durumunda.

şulemsi eski ve yeni hali

Özellikle geçmiş fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından “Nereden nereye geldi.” dedirten durumun bariz örneklerinden biri Şulemsi, hem fiziksel değişimi hem de zenginliği ile göze çarpıyor.

Ayrıca dün, Şulemsi’nin; 16 villa, 28 daire, 1 helikopter, 173 iş yeri ve 1 yatı olduğu iddia edildi. Fenomenden ise bu duruma cevap gecikmedi ve iddiaları yalanladı.

()

Şulemsi’nin güzellik merkezlerinin de bulunması halkın tedirginlik seviyesini arttırırken bu tarz merkezlere olan güveni de azalttı diyebiliriz.

sulemsi.com.tr/hakkinda .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Bir yarışma programı ile hayatımıza giren Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin nasıl ultra lüks yaşadığı düşünülürken Gazeteci Timur Soykan tarafından başka bir iddia gündeme geldi.

Ünlü olmak için insan sağlığı ile mi oynanıyor?

Dilan Polat’ın kara para aklama suçu ile tutuklanmasının ardından kozmetik sektörü bir nebze çalkalandı diyebiliriz. Dilan Polat’ın Türkiye’nin birçok yerinde açmış olduğu kozmetik mağazaları ve piyasaya sürdüğü Rise and Shine marka kozmetik ürünlerin güvenirliği de yine birer muamma oldu.

Mağazaların bazıları kapanıp bazılarından eleman çıkışları olurken Dilan Polat Güzellik Salonu web sitesi de erişime kapatıldı. Avukat Feyza Altun’un kozmetik ürünlerin doğal içeriklere sahip olmadığı ve fason üretim olduğuna dair açıklamaları da ürünlerin ifşalanmasına neden olmuştu.

Tayyar Öz’ün sattığı sağlık ürünlerinin arkasındaki gerçekler de Feyza Altun’un açıklamaları ile ortaya çıkmaya başladı. Böcekli tarhanalar, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin etiket değişimleri X’te paylaşıldı.

Peki bu fenomenleri ruhsal açıdan değerlendirirsek?