USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DEVA ve Saadet Partisi'nde toplu istifa depremi! Belediye Başkanı AK Parti'ye geçti!

DEVA Partisi Adıyaman'da 5, Mersin'de ise Yenişehir İlçe Başkanı Mustafa Diken ile birlikte 6 kişi partisinden istifa etti. Adana Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise Saadet Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye katıldığını açıkladı.

DEVA ve Saadet Partisi'nde toplu istifa depremi! Belediye Başkanı AK Parti'ye geçti!
17-04-2023 19:47
Google News

DEVA ÖZETİ| Partisi ve Saadet Partisi'nde toplu istifa depremi yaşanıyor. DEVA Partisi Adıyaman'da 4 ilçe ve 1 belde belediyesi olmak üzere 5, Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Mustafa Diken ve beraberindeki 5 kişiyle birlikte 6, toplamda ise 11 DEVA Partili isim 'demokrasiden uzaklar' diyerek partilerinden istifa etti. Öte yandan Saadet Partisi Adana Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek için çalışacağım" diyerek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

2019 Yerel Seçimleri'nde Saadet Partisi, MHP'den Kozan Belediye Başkanı seçilen Nihat Atlı'nın, belediye başkanı seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Bu başvuru reddedilince, Saadet Partisi, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtirazlar sonucu yapılan değerlendirmede, Kozan Belediye Başkanlığı'nın ikinci en çok oyu alan Saadet Partisi Adayı Kazım Özgan'a verilmesi kararlaştırıldı. Bu süreçten sonra Kozan Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Kazım Özgan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile siyasi hayatını AK Parti'de sürdürmeye karar verdiğini duyurdu. 

Bir siyasetçi ve halkımızın hizmetinde olan bir Belediye Başkanı olarak ülkemiz için her zaman en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.
Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında olanların terör örgütleriyle kolkola olmasını kabul etmem asla mümkün değildir.

— Kazım Özgan (@kazim_ozgan) April 17, 2023

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DESTEK VERMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

Özgan, yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Bir siyasetçi ve halkımızın hizmetinde olan bir belediye başkanı olarak ülkemiz için her zaman en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında olanların terör örgütleriyle kol kola olmasını kabul etmem asla mümkün değildir. Milli değerlerimize gönülden bağlı bir siyasetçi olarak bundan sonra siyasi hayatımı AK Parti’de sürdürmeye karar verdim. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için var gücümle çalışacağım."

DEVA PARTİSİ'NDE DE TOPLU İSTİFALAR YAŞANDI

Deva Partisi Kahta İlçe Başkanı Muhammed Şükrü Turanlı, Partisi’nin artık demokrasiden uzak bir anlayış içerisinde olduğunu belirterek 4 ilçe ve 1 belde belediyesi ile beraber toplu olarak Deva Partisi’nden istifa ettiklerini açıkladı.

'DEMOKRASİDEN UZAK OLDUKLARI İÇİN İL VE İLÇE TEŞKİLATLARINI YOK SAYDILAR'

Kahta İlçe Başkanı Muhammed Şükrü Turanlı yaptığı yazılı açıklamada, “Kahta, Samsat, Sincik, Gerger ve İnlice Beldesi Teşkilatları olarak, çoğulcu, demokratik ve herkesi kucaklayıcı siyaset anlayışında olduk. Bizler Deva Partisi Kurucu İlçe Başkanları olarak, Deva Partisi kurulduğu günden itibaren, ortak akla önem verdikleri için, aynı çatı altında siyasetimizi yürüttük. Fakat gelinen noktada yüzde 85’i kendi logomuzla seçime girme kararı veren tüm il ve ilçe teşkilatlarını yok sayıp, demokrasiden uzak anlayış içerisinde oldukları için yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğumuz Deva Partisi Kahta, Samsat, Sincik, Gerger ve İnlice Beldesi Teşkilatı ile ortak karar alarak yönetim ve ilçe başkanlıklarımızdan istifalarımızı kamuoyuna duyururuz" ifadelerine yer verdi. 

'ÜLKENİN GELECEĞİNE İÇİN DEĞİL, KOLTUK UĞRUNA SAVAŞ VERİYORLAR'

DEVA Partisi'nde bir istifa haberi de Mersin'den geldi. Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Mustafa Diken'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla DEVA Partisi'ndeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Diken söz konusu paylaşımında istifa kararını, "Ülkem ve milletim adına güzel işler başaracağına inanarak göreve başladığım Deva Partisi'nde görev yaptığım süre boyunca fark ettiğim lokal ve genel problemlere rağmen bugüne kadar ısrarla düzelir umuduyla çalışmaya devam ettim. Lakin gerçekleri iyi niyet duygularımızla değiştiremeyiz. Ortaya konulan ilke ve prensiplerden uzak bir anlayışla yol yüründüğüne, yenilikçi geleceğe hazırlık yapan bir parti olmak yerine ülkenin geleceği için değil de koltuk uğruna savaş veren partilerle aynı konuma geldiğine üzülerek şahit oldum .maalesef ben ve benim gibi düşünen insanlarda Deva Partisinde Görev yapma ve mensubiyet duygusu ortadan kalkmıştır. Alınmayan, satılmayan, eğilip bükülmeyen insanları istemeyen, istişareden ve hür fikirlerden korkan, hizipçilik kuyusundan çıkmak istemeyen, liyakattan uzak bir yapıyla hükmetmeye çalışan bir anlayışla uyum sağlayamadığım için deva partisi İlçe Başkanlığı görevinden ve Deva Partisi'nden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum." sözleriyle duyurdu.

Öte yandan DEVA Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Diken ile birlikte Hacı Osman Özatar, Süleyman Algün, Süreyya Kocadağ, Ayşe Yerden de topluca istifa etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Robotlar reCAPTCHA Kutucuğunu Neden İşaretleyemez?
Robotlar reCAPTCHA Kutucuğunu Neden İşaretleyemez?

İnternette gezinirken karşınıza çıkan reCAPTCHA kutucuklarını mutlaka görmüşsünüzdür. Peki, neden robotlar bu kutucuklara tıklayamıyor?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu