USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dev şirketlerde işler iyi gitmiyor! Meta'nın ardından Google'da işe alımları durdurdu

Haber 7 - Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinde işler iyi gitmiyor. Meta'nın işten çıkarmalara başlayacağını duyurmasının ardından bir Google'da bazı bölümlerinde 2022'nin üçüncü çeyreği için işe alım hedeflerinden vazgeçtiğini duyurdu.

Dev şirketlerde işler iyi gitmiyor! Meta'nın ardından Google'da işe alımları durdurdu
13-07-2022 14:57
Google News

Bir ÖZETİ| üst düzey Google çalışanı, Business Insider'a Google'ın 2022'nin üçüncü çeyreği için işe alım hedeflerinden şimdilik vazgeçtiğini söyledi. Şirket personel ihtiyacı olan pozisyonlar için işe alımları üçüncü çeyrekten sonra yeniden değerlendirmeye alacak. Google yeni işe alım stratejilerini geçen ay yöneticilerine ilettiği ve yeni şu anda yeni stratejinin uygulanmaya başlandığı belirtiliyor.

Alphabet'in bünyesinde yer alan Google'nin bu hamlesi, şirketi olumsuz yönde etkileyebilecek artan makroekonomik faktörler ve ekonomik durgunluk belirtileri arasında temkinli bir şekilde ilerlemeye çalıştığını gösteriyor.

GOOGLE DIŞINDA BİRÇOK DEV TEKNOLOJİ ŞİRKETİ İŞE ALIMLARI AZALTIYOR

Diğer teknoloji devlerinde de benzer haberler geliyor. Facebook'un ana şirketi Meta da yakın zamanda işe alınacak kişi sayısını 10 binden 6 bine indirdi. Ayrıca Meta yöneticileri çalışanlara keskin bir ekonomik gerileme için hazırlanmaları uyarısında bulundu.

Meta şirketinden yöneticilere şok eden talimat: İşten çıkartılacak kişileri seçin!Meta şirketinden yöneticilere şok eden talimat: İşten çıkartılacak kişileri seçin!

Microsoft ve Amazon'da yılın ikinci yarısı için işe alımları azaltma yoluna gitti.

Google şimdilik işten çıkarmayı projelerle ilerleyeme sağlanamayacağından düşünmüyor. Ancak ilerleyen zamanlarda Meta gibi bu yönde karar alabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.