USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Depreme Uçakta Yakalanırsak Ne Kadar Risk Altında Oluruz?

Özel bir uçakta, ticari uçakta veya yüksek teknolojili bir hava kuvvetleri jetinde gökyüzünde süzüldüğünüzü hayal edin. Aşağınızda deprem olmaya başlıyor, ağaçlar sallanıyor, binalar yıkılıyor… Böyle yıkıcı bir deprem, uçakta seyahat eden biri için nasıl sonuçlar

Depreme Uçakta Yakalanırsak Ne Kadar Risk Altında Oluruz?
16-04-2023 20:17
Google News

Ülkemizde ÖZETİ| yaşanan talihsiz olaylarla bir kez daha anlamış olduğumuz üzere deprem, doğanın ortaya çıkarabileceği en korkunç afetlerden biridir. Üzerinde yaşamımızı sürdürdüğümüz karada, oldukça yıkıcı sonuçlar doğurabilir. 

Peki, bir uçak seyahati yapıyorsanız, karada gerçekleşen bir depremin oluşturduğu gürültüyü ve sallanmayı hisseder misiniz? Sizi ne gibi bir tehlike bekliyor olabilir?

Sismik dalgalar, yeryüzünü yukarı ve aşağı hareket ettirerek büyük felaketlere yol açabilir.

doğal afet

Yerkabuğunda ani bir kırılma veya kayma meydana geldiğinde, tıpkı bir su kütlesindeki bir hareketten gelen enerjinin dalga şeklinde yayılması gibi, enerji de sismik dalgalar hâlinde yayılır. 

Sismik dalgaların bir biçimi olan yüzey dalgaları, tıpkı bir su kütlesindeki dalgalar gibi hareket eder.  Yeryüzünü yukarı ve aşağı hareket ettirerek büyük hasarlara ve felakete neden olabilir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Antik Olimpiyatlarda Hangi Branşlar Vardı?
Antik Olimpiyatlarda Hangi Branşlar Vardı?

Her dört yılda bir düzenlenen ve yalnızca spor değil, bir kültür temsili de olan olimpiyatlar, çok uzun yıllar; hatta yüzyıllar önce de oynanıyordu!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu