USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremden 10 gün önce ünlü oyuncunun cüzdanını buldu! Hayatı değişti

Sömestr tatilinde geldiği İstanbul'da bir cüzdan bulan Adıyamanlı öğretmen Muhammed Irmak, 6 Şubat depremlerinin ardından hayatının nasıl değiştiğini Haber7'ye anlattı.

Depremden 10 gün önce ünlü oyuncunun cüzdanını buldu! Hayatı değişti
07-02-2024 13:43
Google News

  ÖZETİ|   Haber7-ÖZEL

Adıyamanlı depremzede öğretmen Muhammet Irmak, 6 Şubat depremlerinden 10 gün önce geldiği İstanbul'da ünlü oyuncu Ali Burak Ceylan'ın cüzdanını buldu. Cüzdanı ünlü oyuncuya ulaştıran Irmak, kendisine "Bir gün başın dara düşerse beni ara" diyen oyuncu Ceylan'ı deprem felaketinin ardından arayarak yardım istedi. Irmak'ın 26 Ocak 2023'te Üsküdar'da bulduğu cüzdan, 6 Şubat sonrası hayatını değiştirdi. Depremzede öğretmen, yaşananları Haber7 muhabiri Müge Çakmak'a anlattı. 

CÜZDANIN SAHİBİ ÜNLÜ OYUNCU ÇIKTI

Geçtiğimiz yıl sömestr tatilinde İstanbul'a geldiğini söyleyen Adıyamanlı öğretmen Muhammet Irmak, "Kardeşimle gece yürürken yerde cüzdan bulduk. Cüzdanı bulduğumuzda içinde kredi kartı ve kimlik bilgileri vardı. Bizde cüzdanın sahibini bulalım dedik. Sosyal medyadan araştırınca cüzdanın sahibi meğerse ünlü bir oyuncuymuş. Kendisine mesaj attık ama bir türlü ulaşamadık. Ardından kendisine ait yapım şirketinin numarasına ulaştık. Mesaj attık direkt Ali Bey cevap verdi." dedi. 

Cüzdanı ünlü oyuncuya teslim ettiğini söyleyen Irmak, oyuncunun nazik bir şekilde ödül talebinde bulunduğunu ancak kendisinin teşekkür ederek bunu insanlık adına yaptığını söyledi. Oyuncu Ali Burak Ceylan'ın "Benim numaramı kaydet olurda bir gün başın dara düşerse beni ara bundan sonra sen benim kardeşimsin" dediğini belirten Irmak, bu konuşmadan 10 gün sonra 6 Şubat depremlerine yakalandığını ve çok sayıda akrabasının vefat ettiğini söyledi.

"KARDEŞİM SEN MERAK ETME" DEDİ KÖŞK AYARLADI

Deprem sonrası kadın ve çocukları İstanbul'a göndererek kendisini arama kurtarma çalışmalarına katılan öğretmen, ünlü oyuncuya mesaj atarak “Ali abi, ailem ve sevdiklerim ortada kaldı İstanbul’da bir hayırsever var mı en azından onları kısa sürede olsa başını sokacakları bir ev ayarlayalım.” dediğini, Ceylan'ın ise "Kardeşim sen merak etme" dediğini söyledi. 

Aradan geçen birkaç günün ardından Ali Burak Ceylan'ın kendilerine Bağdat Caddesi'nde bir köşk ayarladığını söyleyen depremzede öğretmen, şu şekilde konuştu;

Köşk Ali Burak Ceylan’ın arkadaşı Şehmus Üzüme aitmiş. Ali abi arkadaşlarıyla beraber köşkü tertemiz yapmış, buzdolabından çamaşır makinesine kadar evin bütün eşyalarını dizmiş. Çocukların bezine, mamasına kadar her şeyi koymuş aileme de gitmiş demiş ki; o gece mesele cüzdan değildi benim size yardım etmem gerekiyordu demiş. 

KİRA ARTIŞLARI BİZLERİ ÇOK ETKİLİYOR

Bugün gelinen noktada deprem bölgesindeki konutların kiralarından dert yanan öğretmen Irmak şu ifadeleri kullandı;

4 aileden biri düzenini kurdu 3 aile düzen kuramadı. Kuramıyoruz da. Hem depremzedelere olan yaklaşım hem de deprem bölgelerindeki kira artışı bizleri oldukça etkiliyor. O yüzden bir türlü memleketimize gidemiyoruz. Ben oradayım ama ailem gelemiyor, sevdiklerim gelemiyor. Buradan insanlara birazcık daha vicdanlı ve merhametli olmayı öneriyorum. Çünkü bu deprem onlarında başına gelebilirdi. Biz şunu anladık aslında bu hayatta bize Allah tarafından verilen mal, mülk, eşya neyse bizlere emanet bu emaneti bir gün teslime edeceğiz. O yüzden birbirimize destek olalım, tarihe kendimize kenetlenmiş olarak altın harflerle yazdıralım.

"TEK BAŞIMA YAPMADIM"

Konuya ilişkin oyuncu Burak Ceylan da sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile açıklamalarda bulundu. Ceylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bu videoyu kendimi mesuliyet altında hissettiğim için çekiyorum. Son dönemde aşırı yayılan bir video var Muhammet isimli depremzede kardeşimizin başından geçen olayı anlattığı bir video. Orada benden de bahsediyor. Anlattığı şeyler doğrudur ama bu videoyu çekmemin iki sebebi var" diyen Ceylan, "Birincisi Allah razı olsun o kadar çok dua geldi ki... Bu organizasyonu sadece ben yapmışım gibi bir algının olma ihtimalinden korktuğum için ve bazı yerlerde böyle geçtiği için buna bir açıklık getirmek istiyorum. Birincisi bu bizim için bir yardım, bir destek değildi. Bizim için bir borçtu, şerefli bir borçtu. Ben yada milyonlarca vatandaşımızın bu borcun gereğini yaptığı gibi ben ve dostlarım da o vakit elimizden geldiğince geleni yaptık. Ancak o köşkün bir sahibi vardı. O köşk Şehmus Üzüm isimli bir işadamı abimizin. Onunla bizi tanıştıran Ahlam isimli Filistinli bir arkadaşımız. Azra, Senem, Aykut, İlyas, Metin... Aklıma gelmeyen diğer bütün dostlarımız... Yol arkadaşlarımız... Aracıyla yardımları Avrupa'dan, Anadolu Yakası'ndan nokta nokta taşıyıp da ulaşması gereken yere götüren Muhammed isimli arkadaşımız; boyacı Emrah usta bir kuruş para almadan o evi boyayan, tadilatını yapan köşkün görevlisi Nedim Abi gelen aileye yardım etti. Yıkamacı abimiz, yatakları halıları ücretsiz yıkadı. Bunlar özel şeyler değil. Bunların altını çiziyor olmamın nedeni organizasyon içerisinde anılması gereken insanların da oluyor olduğunu sizin biliyor olmanız benim bütün duaları tek hak sahibi gibi olan bu durumdan kurtaracak ve beni vicdanen çok rahatlatacak


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tuvalete Neden 100 Numara Deniyordu?
Tuvalete Neden 100 Numara Deniyordu?

Hela, ayakyolu, 100 numara… Tuvalete tuvalet demek dışında bir sürü farklı anlam yüklemişiz. Özellikle eskilerin sıklıkla kullandığı bu söylemlerden bir tanesi kafa karıştırıyor: 100 numara.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu