USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem bütçesini üçte bire indiren İBB Başkanı İmamoğlu: Önce tedbir sonra tevekkül

Can kaybının 40 bine dayandığı asrın felaketinde yaralar sarılmaya devam ederken deprem bütçesini üçte bire indirip bunu reklama ayıran CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hükümete ders vermeye kalktı.

Deprem bütçesini üçte bire indiren İBB Başkanı İmamoğlu: Önce tedbir sonra tevekkül
18-02-2023 14:23
Google News

Merkez ÖZETİ| üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından devlet bütün kurumlarıyla, vatandaş da STK'lar arayıcıyla büyük bir seferberlikle yaraları sarmaya devam ediyor.

Yönetime geldiğinden bu yana her kalemde hizmet karnesi kırıklarla dolu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu asrın felaketinin üzerinden geçen 13. günde hükümete ders verdi.

"ÖNCE TEDBİR SONRA TEVEKKÜL"

İmamoğlu sosyal medya paylaşımında "Deprem bilimsel bir olgudur ve bu tehdit İstanbul için de geçerlidir. Felaketten sonra, sorumlu yöneticilerin TV’lerde ağlaması, çeyrek asırlık iktidarların “kader” savunması sadece sorumluluktan kaçmaktır. Önce tedbir sonra tevekkül. Birlikte tedbir alalım, beraber çalışalım." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu kendini 'süper kahraman' yaptı, sosyal medya yıkıldı: Metroman!İmamoğlu kendini "süper kahraman" yaptı, sosyal medya yıkıldı: Metroman!

7,5 SENARYOSU: 48 BİN BİNA AĞIR VE ÇOK AĞIR HASAR ALACAK

Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün elindeki yapı envanterine göre İstanbul'da 1 milyon 160 bin bina bulunuyor. Olası 7,5 büyüklüğündeki bir İstanbul depreminde şehirde bulunan 48 bin binanın ağır ve çok ağır hasar alacağı belirtiliyor. 

İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA YIKILMA TEHDİDİ OLAN 90 BİN YAPI VAR

Ekrem İmamoğlu 3 gün önce katıldığı canlı yayın programında İstanbul'da 90 bin binanın yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu tespit ettiklerini söylemişti.

İMAMOĞLU'NUN İCRAATLARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, olası büyük Marmara Depremi öncesi Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan mega kent için kentsel dönüşüm vaatleri sözde kaldı. Peki "Önce tedbir sonra tevekkül" diyen İmamoğlu döneminde deprem için ne yapıldı.

DEPREM BÜTÇESİNİ 6 KAT KÜÇÜLTMÜŞTÜ

CHP'li yönetim 2021'de depreme ayrılan bütçeyi 6 kat, 2023 bütçesinde ise 4 kat küçülttü. 2023 bütçesinde reklamın payı 1 milyar 822 milyon TL, kentsel dönüşüme ayrılan ise 1.8 milyar lira.