USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Denizde Gördüğünüz An Kaçmanız Gereken "Kare Dalgalar" - Webtekno

Deniz altının uçsuz bucaksız bir umman derya olduğu hepimizin malumu ancak denize dair bu olağanüstü fenomenler, yalnızca denizin altında gerçekleşmiyor. Elbette bir de buz dağının görünmeyen kısmı var. Örneğin kare görünümlü tuhaf dalgalar.

Denizde Gördüğünüz An Kaçmanız Gereken
17-06-2023 11:12
Google News

Denizlerde ÖZETİ| akşamüstleri ve özellikle fırtınalı havalarda oluşan dalgalara her birimiz oldukça aşinayız. Bu durum bazı zamanlar bizi endişelendirir ve denizden çıkmamıza sebebiyet verir. Peki ya kare dalgalar? Onlar için neden endişelenmeliyiz? 

Bu sıra dışı kare oluşumların nasıl meydana geldiğine ve onlarla nerede karşılaşabileceğimize daha yakından bakalım.

Bildiğimiz normal dalgaların çoğu paralel hareket eder ve yatay olarak kırılır ancak kare dalgalar, dik açılarda çarpışarak gördüğümüz o blokları oluşturur.

Kare dalgalar

Büyük ölçüde okyanuslarda görülen kare dalgalar, aslında oldukça nadirdir fakat Fransa’nın Biscay Körfezi’ndeki “Île de Ré - Isle of Ré” adasında bu görüntüyle yılın belli zamanlarında karşılaşmak mümkün.

3 metre yüksekliğe kadar ulaşabilen ve bir anda ortaya çıkıp kaybolabilen bu oluşumlar, şimdiye kadar Güney Pasifik ve Atlantik Okyanusu’ndaki açık sularda da görülmüştü.