USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DEM Partili başkanlar sinir uçlarını kaşıyor! Dertleri yine mağduriyet mi?

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olma vasfını DEM Parti adı altında sürdüren isimler, yerel seçimlerde kazandıkları belediyelerde ardı ardına haddi aşan eylemlere girişiyor.

DEM Partili başkanlar sinir uçlarını kaşıyor! Dertleri yine mağduriyet mi?
22-04-2024 20:18
Google News

HABER7

Kent ÖZETİ| uzlaşısı adı altında CHP ile ittifak yapan PKK uzantısı DEM Parti, yerel seçimlerin ardından toplumun sinir uçların kaşımaya başladı. Ele geçirdiği belediyelerde bölücü faaliyetlere girişen, PKK’lı teröristler için adımlar atan, bayrak gibi sembolik değerler üzerinden infiale neden olacak hamlelerde bulunan DEM Partili başkanlar, aleni olarak suç işleyerek görevden alma veya kayyım gibi uygulamalara adeta davetiye çıkarıyor.

Mağduriyet oluşturma gayreti” olarak değerlendirilen DEM provokasyonlarına, yerel seçimde kent uzlaşısı adı altında ittifak yaptıkları CHP’nin hiçbir kurmayından tepki gelmemesinin, küstahlığı daha da perçinlediği değerlendiriliyor.

İşte DEM Parti’den belediye başkanı seçilen adayların ve partililerin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen 3 haftalık süreçte imza attıkları skandallar zinciri:

♦ “PKK sizi tükürüğüyle boğar” diyen DEM Parti'li Abdullah Zeydan’a destek için sokaklara döküldüler. YSK karabını bahane eden vandallar, Van’ı adeta savaş alanına çevirdi. DEM Parti yetkililerin kışkırtıcı çıkışlarıyla olaylar Hakkari, Mersin, İstanbul, gibi şehirlere de sıçratılmaya çalışıldı.

♦ Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve DEM grubu İstiklal Marşı’nı okutmadı. DEM Parti’li Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve DEM Parti Meclis Grubu, AK Parti Grubu’nun belediye meclisinde gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesi talebini kabul etmedi.