USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DEM itiraf etti CHP gizledi! Ankara'da neler oluyor?

DEM Parti Ankara Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, üç ilçede kent uzlaşısına dikkat çekti. CHP lideri Özgür Özel ise katıldığı programda başkentteki DEM ittifakını inkar etti.

DEM itiraf etti CHP gizledi! Ankara'da neler oluyor?
10-03-2024 11:53
Google News

HABER7

Cumhuriyet ÖZETİ| Halk Partisi'nin, terör örgütü PKK'nın uzantısı DEM Parti ile seçim ittifakı girişimleri devam ediyor. İstanbul'da 22 ilçede aday çıkarmayıp CHP'yi destekleyen DEM Parti bunun karşılığında CHP listelerinden 48 meclis üyesi adayı gösterdi. CHP ile DEM, Mersin'in Toroslar ilçesinde de birlikte hareket etme kararı aldı.

"Kent uzlaşısı" adı altında kapalı kapılar ardında gerçekleşen CHP-DEM ittifakı Ankara'ya da sıçradı.

DEM'DEN ANKARA İTİRAFI

DEM Parti Ankara Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, başkentte 27 ilçenin 24'ünde aday çıkardıklarını ancak Yenimahalle, Bala ve Polatlı’da aday çıkarmadıklarını söyledi. Türkdoğan, o ilçelerde belediye meclis üyeliklerine talip olduklarını söyledi.

2019 yerel seçimlerinde Yenimahalle'de CHP %58,3, Polatlı’da MHP %56,3, Bala’da AK Parti %61 ile seçimi kazanmıştı.


Öztürk Türkdoğan

ÖZEL'DEN İNKAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk TV’de katıldığı programda, Ankara’daki ittifakı inkar etti.

Özel, Ankara’nın 3 ilçesinde Dem Parti ile kent uzlaşısı yapılmadığını savunarak şunları söyledi:

“Kesin bir dille söylüyorum, öyle bir şey yok. Kent uzlaşısı yapacak olsak... Polatlı’da MHP'den bize geçmiş bir belediye başkanı var orada. Polatlı'da milliyetçi hassasiyetin yüksek olduğu bir yer var. Orada açık ara kazanılan bir seçim var. E şimdi ben kent uzlaşısını Etimesgut’ta yapmamışım, dünya kadar Kürt seçmen var, onların oyu belirleyici olacak. Mamak’ta kent uzlaşısı yapmamışım Alevilerin, Kürtlerin dünya kadar yaşadığı ve HDP’nin adayının çok ciddi oy alma potansiyeli olan bir yer. Gideceğim Polatlı’da MHP’den CHP’ye transfer olmuş aday gelmiş, seçimi de açık ara kazanacak, orada mı yapacağım. Bu nasıl bir şey?”

Özgür Özel, DEM Parti'nin tek taraflı uzlaşı yapabileceği ifadesini sözlerine ekledi.