USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Deepfake Video, Görsel Ya da Ses Nasıl Anlaşılır?

Yapay zekânın hızla ilerleyişi ve yapabildikleri, her gün bir adım daha ileri gidiyor. Tüm bu yenilikler; çoğu zaman bizi heyecanlandırıyor fakat neyin gerçek, neyin yapay zekâ ürünü olduğunu anlayamayacağımız kadar ileri de gidebiliyor. İşte birazdan detaylarına ineceğimiz d

Deepfake Video, Görsel Ya da Ses Nasıl Anlaşılır?
13-03-2024 09:58
Google News

Deepfake; genelde ÖZETİ| yapay zekâ teknikleriyle oluşturulan; sahte ya da manipüle edilmiş ses kayıtları, videolar ya da görsellerdir. Mesela bir kişinin videosu, çok gerçekçi bir şekilde değiştirilerek videoda söylediğinden çok farklı şeyler söylüyormuş gibi yapılabilir.

Aynı şekilde sizin de görselleriniz kullanılabilir ve yapmadığınız bir eylemde bulunuyormuş ya da bir şey söylüyormuş gibi gösterilebilirsiniz. Tüm bunlar, birkaç görselin ya da videonun verileri kullanılarak kusursuz bir şekilde gerçekleştirilebilir ve anlaşılması gerçekten zor olabilir. Biz de bu içeriğimizde deepfake nasıl anlaşılır konusunu anlatmaya çalışacağız.

Deepfake nasıl anlaşılır?

Videodaki kişinin göz kırpmasına dikkat edebilirsiniz.Beden dili ile yüz ifadeleri arasındaki uyuma bakabilirsiniz.Görüntüdeki kişinin ağzını daha dikkatli inceleyebilirsiniz.Yüzün detaylarına dikkat edebilirsiniz.Ses uyumsuzluklarına bakabilirsiniz.Gözlerin odağına dikkat edebilirsiniz.Görüntüdeki kişinin diğer görsellerine, videolarına ya da sesine bakabilirsiniz.Işık ve gölge uyumsuzluklarını göz önünde bulundurabilirsiniz.Yerelize edilmiş inceleme yapabilirsiniz.Deepfake tespit yazılımlarını deneyebilirsiniz.

Videodaki kişinin göz kırpmasına dikkat edebilirsiniz.