USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Cumhuriyet Gazetesi'nden Bakan Şimşek'in sözlerine çirkin çarpıtma!

Ekonomi - Cumhuriyet Gazetesi Bakan Şimşek'in 'Eğer büyükşehir iyi çalışırsa inanın daha verimli şirketlerimiz olur.' sözlerini 'Niyetleri apaçık ortada! 'Murat Kurum kazanırsa şirketler kazanır' şeklinde algı operasyonu yaparak servis etti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Bakan Şimşek'in sözlerine çirkin çarpıtma!
03-03-2024 14:27
Google News

Hazine ÖZETİ| ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bahçelievler'deki bir otelde düzenlenen "Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması" programında yaptığı konuşmada "Eğer büyükşehir iyi çalışırsa inanın daha verimli şirketlerimiz olur. Çünkü evden işe, işten eve daha az zaman harcarsınız. O nedenle Murat kardeşimiz gelirse metro çalışmaları hızlanırsa, herkes kazanır. Çalışan kardeşimiz kazanır daha az strese girer, şirketlerimiz kazanır daha yüksek verimlilikle çalışır." dedi.

CUMHURİYET'TEN ÇİRKİN ALGI OPERASYONU

Bakan Şimşek'in kolay ulaşımla çalışandan patrona verimlilik anlamında çarkları hızlandırmayı kastettiği sözleri Cumhuriyet Gazetesi tarafından çarpıtarak bir 'rant' bağamında haberleştirilerek servis edildi. "Niyetleri apaçık ortada! 'Murat Kurum kazanırsa şirketler kazanır'" şeklide paylaşılan algı haberine tepki yağdı.

BAKAN ŞİMŞEK DÜN NE DEMİŞTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl belediyeler arasında en büyük kaynağın İstanbul, Ankara ve İzmir'e ayrıldığını belirterek, "Bakın ilk 10'da Antalya var, Mersin var, Adana var. Bu 6 ilin tamamı gördüğünüz gibi muhalefetin elinde. Biz ayrımcılık yapmadık. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur." dedi.