USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ziyaretinde Yunanistan Başkanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi. 5 milyar dolar düzeyinde olan ticaretin 10 milyar dolara çıkarılmasında mutabık kaldıklarını belirten Erdoğan, "Terörle mücadeledeki iş birliğimizi nasıl gelişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten ortak basın toplantısı
07-12-2023 19:10
Google News
Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Erdoğan Yunanistan ziyaretinde Yunanistan Başkanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi. 5 milyar dolar düzeyinde olan ticaretin 10 milyar dolara çıkarılmasında mutabık kaldıklarını belirten Erdoğan, "Terörle mücadeledeki iş birliğimizi nasıl geliştireceğimizi de ele aldık." dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'da, Başbakan Kiryakos Miçotakis'i kabul etti.

Atina'da Başbakanlık binasındaki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Görüşme sonrası iki lider orta basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak söz alan Miçotakis konuşmasında şunları söyledi:

-Çok iyi bir şekilde, çok sakin bir ortamda ilişkileri devam ettirmek çok önemli. (Türkiye-Yunanistan arasındaki) Sorunlara çözüm bulmak çok önemli.

-Sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundadır. Güzel bir geleceği yaratmak durumundayız.

Erdoğan: Terörle mücadeleli ele aldık

Mevcut sorunlarımızı, yapıcı diyalog, iyi komşuluk, uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözüme kavuşturmak temennimizdir.

Ege ve Doğu Akdeniz'deki tutumlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk, Dışişleri bakanlarımızdan çalışmaları ele almalarını istedik.

Kıbrıs meselesinin Ada'daki gerçekler temelinde adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması tüm bölgenin yararına olacaktır.

(Lavrion Kampı'nın kapatılması) Yunanistan'da teröristlere barınma imkanı sağlayan benzeri kampların oluşmaması için dikkatli olunmasının altını çizdim.

Yaşananların Gazze halkının toplu şekilde cezalandırılmasına dönüşmesi, 17 bin masum Filistinli sivilin katledilmesi vicdanları yaralamaktadır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google, hassas verileri silmeyi kolaylaştırdı! Tek hamle yetiyor
Google, hassas verileri silmeyi kolaylaştırdı! Tek hamle yetiyor

Google Play Store uygulamaları için hesap ve veri silme işlemini çok daha basit bir hale getirdi. Peki bu özellik nasıl kullanılıyor?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu