USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve başladı! Türkiye Yüzyılı ve beraberlik vurgusu

Meclis'te yemin ederek görevine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan için Beştepe'de Göreve Başlama Töreni düzenlendi. Törende konuşan Erdoğan birlik, beraberlik mesajı verdi, Türkiye Yüzyılı vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve başladı! Türkiye Yüzyılı ve beraberlik vurgusu
03-06-2023 18:48
Google News

Ankara'da ÖZETİ| tarihi gün: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin etti

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen törende yemin etti.</p><p>Milletvekilleri ve genel kurul salonundaki misafirler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dakikalarca ayakta alkışladı.</p><p><strong>ERDOĞAN'IN MAZBATASINI, BAHÇELİ TAKDİM ETTİ</strong></p><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici <a href=Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli'den teslim edildi.

">

Son dakika haberi: Yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Göreve Başlama Töreni düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende açıklama yapıyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Törenimize teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbime, bizlere beş sene daha Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Aziz milletimin her ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Sandığa giderek demokrasimize güç katan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihinden dolayı sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece yurt içi ve yurt dışında yaşayan kendi insanımızın desteğini almadık. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış yüz milyonlarca mazlum ve mahzun gönlün de duasını aldık.

Rabbim bizi milletimize ve dostlarımıza mahcup etmesin.

Aziz milletimizin şahsımıza, partimize ve ittifakımıza olan güvenini boşa çıkarmayacağız, Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun, 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız.

Seçim dönemi, 28 Mayıs gecesi itibariyle artık sona ermiştir. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir. Türkiye artık yeni bir yola girmiştir.

YENİ KABİNE BUGÜN AÇIKLANIYOR

Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Salı günü de ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz.

Seçimler sonrasında iç muhasebesini yapan bir geleneğe sahibiz. Her seçim sonrasında yeni bir sayfa açtık.