USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de zulmü meşrulaştıranlar var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını tepki göstererek "Zulmü bile insan hakları, demokrasi, özgürlük, güvenlik kavramları ile meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de zulmü meşrulaştıranlar var
12-03-2024 15:08
Google News
Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Recep Tayyip Erdoğan, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını tepki göstererek "Zulmü bile insan hakları, demokrasi, özgürlük, güvenlik kavramları ile meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi? Zulmü bile meşrulaştıranlar var." dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını tepki göstererek  "Zulmü bile insan hakları, demokrasi, özgürlük, güvenlik kavramları ile meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi? Zulmü bile meşrulaştıranlar var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Milletimizin yüreğinden sökülüp gelen, güçlü bir özgürlük ifadesinin yazıya dökülmüş olan İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u yad ediyoruz. 

Ulustaki bu tarihi bina Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi'ne dönüştürülerek kazandırılmıştır. Bu tür eserlerin ve buralarda yürütülecek faaliyetlerin milli mücadele ruhunun yeni nesillere aktarılmasında çok önemli görevler yerine getireceğine inanıyorum.

Tarihe iz bırakmak demek, dişiyle tırnağınız vereceğiniz büyük bir mücadeleyi göz almak demektir. Oturduğu yerden yapılanları eleştirerek tarihe mal olmuş kimseyi göremezsiniz. Maziden atiye köprü kuran mütevazi ama önemli bir adım olarak görüyorum. Burada kendilerini yetiştirecek evlatlarımızın her biri geleceğimizin Mehmet Akif'i olacaktır.

İlk baskısı 70 bin yapılan derdiğinin adı Sebilürreşad olarak değişti. Derginin misyonunu milletin birliğini, kardeşliğini korumak olarak belirlediğini görüyoruz.

Geleceğimize olan güvenimiz artıyor

Sebilürreşad sadece İstanbul’un değil aynı zaman da Ankara’nın da dergisidir. Millî mücadele başladığında Sebilürreşad ve Akif Ankara’ya taşınıyor. Bu dönemde Sebilürreşad öylesine etkili yayınlar yapıyor ki TBMM dergisinin nüshalarını çoğaltarak askere ve diğer şehirlere gönderiyor. İstiklal Marşımızın ilk yayını da derginin kapağında yer alıyor. Sebilürreşad’ın 2016’da yeniden yayına hayata girmesini geçişmiş ama takdire şayan olarak değerlendiriyorum. Ülkemizin 4 bir yanında gençlerimiz tarafından yürütülen kültür sanat çalışmalarını gördükçe geleceğimize olan güvenimiz artıyor.

Son dönemde iyice hız kazanan çocuklarımızı küresel sapkın akımlarının eseri yapma çabalarını mutlaka boşa çıkaracağız. Bu bir yönüyle fikri devamlılığın emaresi olmakla birlikte diğer yönüyle de bazı kör düğümleri çözemediğimizin işaretidir.

Kaybettiğimizi sandığımız anahtar yerli yerinde duruyor.  İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulmü bile insan hakları, demokrasi gibi diğer tüm parıltılarla meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi? Her şeyi yuttuğu halde doymayıp daha yok mu diyen bunlar olsa gerek. Öyleyse bize düşenvazife tıpkı bir asır önce kendi medeniyetimizin peşinden gitmek, kendi kavramlarımızı inşa etmektir. Bu cenderen anca böyle çıkabiliriz.

"Zulmü bile meşrulaştıranlar var " 

Kaybettiğimizi sandığımız anahtar yerli yerinde duruyor. Batı ve İsrail, kendileri için dünyayı ateşe boğdular. İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulmü bile insan hakları, demokrasi gibi diğer tüm parıltılarla meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi? Her şeyi yuttuğu halde doymayıp daha yok mu diyen bunlar olsa gerek. Öyleyse bize düşen vazife tıpkı bir asır önce kendi medeniyetimizin peşinden gitmek, kendi kavramlarımızı inşa etmektir. Bu cenderen anca böyle çıkabiliriz.

Zamane sihirbazların çabaları da hakikatlerin görülmesine engel olamıyor, perde çekemiyor. Artık hiç kimse bu ülkede karanlığı aydınlık diye pazarlayamayacak, bu millete cehaleti erdem diye dayatamayacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?

Bir tasarımcı, Tesla’nın sadece sedan olarak sunulan en ucuz arabası Model 3’ü hatchback olarak hayal etti. Sonuçlarda, özellikle Avrupalıların çok seveceği bir otomobil ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu