USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Cin/Şeytan Tarafından Ele Geçirilme Vakalarının Psikolojisi - Webtekno

Filmlerde ve sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan “şeytan ya da cin tarafından ele geçirilme” veya “şeytan ya da cin çıkarma ritüeli” olarak adlandırılan vakaların ardında yatan rahatsız edici psikolojiyi öğrenmeye hazır mısınız?

Cin/Şeytan Tarafından Ele Geçirilme Vakalarının Psikolojisi - Webtekno
09-02-2024 22:47
Google News

“Exorcist ÖZETİ| (Şeytan)”, “Anabelle”, “The Conjuring (Korku Seansı)”  gibi filmleri birçoğumuz izlemişizdir. Hepsinin ortak özelliklerinden biri, içine şeytan giren insanlar ve şeytan çıkarma ayinleri. Evet, filmlerde bunları izlemeye alışığız. Peki ya gerçek hayatta?

Belli bir kesim arasında yaygın olan cin veya şeytan tarafından ele geçirilme ya da cin/şeytan çıkarma ritüellerinin bilinmeyen yüzü olan psikolojik ve zihinsel bir dizi durum var. Öğrenmeye hazırsanız başlayalım.

Psikolojik sorunları olan insanlar, özellikle eski dönemlerdeki Hristiyanlıkta, içlerine şeytan girmesiyle bağdaştırılabiliyordu.

şeytan çıkarma

Hâl böyle olunca sürekli dinî ritüeller yapılıyordu ve etraflarında dinî semboller oluyordu. Tüm bu korkuyla geçen ritüellerin bir süre sonra halüsinasyonları tetiklemesi çok normal.

Örneğin ciddi psikolojik sorunlarınız olduğunu düşünün. Zaten sürekli stresli ve kaygılısınız. Üstüne bir de saatler boyunca sizi daha çok gerecek şeyler yapılıyor. Bir süre sonra haç görünce bile ondan tetiklenmeniz, gözünüze farklı gelmesi ya da halüsinasyonlara yol açması oldukça doğal.

Şeytan/cin çıkarma ritüellerinde gördüğümüz insanların büyük bir çoğunluğunun zihinsel ve psikolojik problemleri var.