USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Çin'deki Bu Devasa Apartmanda Kimler, Nasıl Yaşıyor?

Yakın zamanda “bu binada 30.000 kişiye yakın insan yaşıyor” iddialarıyla gündem olan Regent International, Çin’in Hangzhou şehrinde bulunan, ihtişamlı olduğu kadar tekdüze de olan bir apartman kompleksi. "Türkiye’de olsa aşure dağıtan komşunun vay hâline!" dedirten bu bi

Çin'deki Bu Devasa Apartmanda Kimler, Nasıl Yaşıyor?
31-03-2023 18:14
Google News

“İndirim ÖZETİ| kuponlarıyla 3 liraya getirdiğim sakız için kuryeyi asansörsüz evime çıkartmışımdır.” gibi esprileri bu binada yaşayanların yaptığını düşünün, ne linç gelirdi ama.

HRI (Hangzhou Regent International) ile ilgili birazdan vereceğimiz detaylardan sonra, burada yaşamak isteyip istemeyeceğinize dair kararı size bırakıyoruz.

En başında, otel olması planlanmıştı.

hangzu

Hangzhou Regent International; ilk olarak, altı yıldızlı bir otel olarak planlanmıştı ancak ortak bir apartman kompleksi hâline geldi. Beyaz yakalılar ve influencer’lar başta olmak üzere önemli sayıda "Hang Piao"ya (burada yaşayanlara verilen ad) ev sahipliği yapıyor.

Birçok yerde, Regent International’da yaşayan sakinlerin 30 bin kişiye yakın olduğu söylense de aslında bu sayı biraz abartı. Tahminlere göre burada 10.000 ila 20.000 arası insan yaşıyor. Ki bu sayı bile oldukça fazla.

Otelin hizmet fonksiyonları ve yönetim tarzı, işlemeye devam ediyor.