USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP’nin 99. kuruluş yıldönümünde Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iktidar vurgusu: 'Bir adım geri a

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 99. kuruluş yılı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Huzurunda milletimize söz veriyorum, partimizin ve Cumhuriyetimizin 100. yılında ebedi istirahatgâhını, Türkiye’yi yöneten iktidar pa

CHP’nin 99. kuruluş yıldönümünde Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iktidar vurgusu: 'Bir adım geri a
10-09-2022 03:20
Google News

CHP ÖZETİ| Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,partisinin 99. kuruluş yıldönümünde PM toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, CHP’nin Cumhuriyetin ilk yıllarında kurduğu fabrikaları ve çiftçiye sağladığı destekleri anlattı.

Kılıçdaroğlu, ekonomik bağımsızlığı vurgulayarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmanlı devletinden kalanborçları kuruşu kuruşuna öderken fabrikalar da açtığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Atatürk, ‘Yeni Türk devleti savaşçı bir devletdeğil, ekonomik bir devlet olacaktır’ diyor.Siz ekonomik bağımsızlığı sağlayamazsınız, siyasi bağımsızlığı sağlayamazsınız. Dışarıya el avuç açarsanız size siyasal koşullarını dayatırlar. Bugün ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir. Dışarıdan para gelemezse ülkeyi yönetemeyeceklerini görüyoruz. Düne kadar küfrettikleri kişilerin ayağına gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

‘EMPERYAL MAŞA’

Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’ın Rahip Brunson’la ilgili “Bu fakir bu görevde olduğu sürece teröristi alamazsın” sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu,“Emperyal güçlerin talebiyle çalışırsanızbaşınız belaya girer. Hiçbir emperyal güçateşi eliyle tutmaz, maşa kullanır. Bugünemperyal güçlerin mevcut yönetimi nasılkullandığını biliyoruz. Tıpış tıpış verdi papazı. Artık devleti yönetemiyor demektirbu” dedi. CHP’lilerin cesur olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bizim yaşamımızda korku yoktur, olamaz. Her CHP’licesur olmak zorunda. Hiçbir güce boyuneğemeyiz. Bizim mücadelemiz bir hak vehalk mücadelesi” diye konuştu.

‘BİRBİRİMİZE GÜVENECEĞİZ’

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girdiklerinevurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:“Yüz yılda çok büyük olaylar oldu. Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor. Öyle ‘Baskı kurdular geri adım attık’ bizimkitabımızda yoktur. Birileri beşli çeteleri harekete geçirebilir, yolsuzluk yapanları, haramileri harekete geçirebilir. Onların yedi düveli de gelse bir santim geriadım atmayız. Her türlü hakaret, linç girişimi, kurşun atıldı, öldürülmek istendikama tek bir adım bile geri adım atmadık.Çünkü biz Mustafa Kemal’in öğretisindengeliyoruz. Kul hakkı yiyenlerin din propagandası yaptığını biliyoruz. Çetelere hangiimkânların sağlandığını biliyoruz. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Siyaset zengin olma alanı değil, halka hizmetetme alanıdır. Her kapıyı çalıp bunu anlatacağız.”

99 GENÇLE ANITKABİR’DEATATÜRK’E SÖZ VERDİ

Kılıçdaroğlu, partisinin 99’uncu kuruluşyılı nedeniyle partiye yeni üye olan 99genç üyeyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu,Anıtkabir Özel Defteri’ne “Huzurunda milletimize söz veriyorum, partimizin ve Cumhuriyetimizin100’üncü yılında ebedi istirahatgâhını, Türkiye’yiyöneten iktidar partisi olarak ziyaret edeceğiz”ifadelerini yazdı. Heyet, daha sonra ikinciCumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarına da çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

CHP KURMAYLARI CUMHURİYET’E KONUŞTU: AYDINLIĞA ULAŞACAĞIZ

CHP’nin 99. kuruluş yıldönemini kutlayan parti kurmayları, Cumhuriyet’e yaptıkları açıklamalarda iktidarıvurguladı. CHP’li isimlerinmesajları şöyle:

CHP Sözcüsü FaikÖztrak: Çatısı altında olmaktanher zaman gurur duyduğumuzCHP’nin tohumları, bu topraklara Kurtuluş Savaşı meydanlarında atılmıştır. CHP’nin ilk kurultayı, manda ve himayenin asla kabul edilmeyeceğinin dünyaya haykırıldığı Sivas Kongresiolmuştur. Şimdi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında CHP; aydınlık bir geleceği, bu ülkeyi sevmek ortak paydasında birleştiğiortaklarıyla ve tüm vatandaşlarımızla birlikte kuracaktır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Kuruluşun partisi olarak 99 yıl önce olduğu gibi bugün de büyük bir sorumluluk içerisindeyiz. İkinci yüzyıla adım atarken Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma kararlılığındayız. İlk seçimde Milletİttifakı’nın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak. Yüzüncü yaşımızı iktidarda milyonlarla kutlayacağız.

CHP PM Üyesi UmutAkdoğan: CHP’nin ikinciyüzyılında; demokrasi, ekonomik bağımsızlık, dış politikadaegemen güçlere boyun eğmemek, bilgi çağını yakalamak, etnik kimlik, yaşam tarzı ve inançeksenli siyasete son vermek gibi hedefleri sürüyor. Tüm bunlar yeni bir anayasa ile güçlendirilmiş, demokratik parlamenter sistemin ürünleri olacak.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dune: Prophecy Dizisinden İlk Fragman Geldi
Dune: Prophecy Dizisinden İlk Fragman Geldi

Dune filminden 10 bin yıl öncesini anlatacak olan Max dizisi Dune: Prophecy'den ilk fragman geldi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu