USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP’li milletvekillerinden KPSS tepkisi: “Milli Eğitim Bakanı Özer'i de görevden alın”

CHP milletvekilleri Yıldırım Kaya, Mustafa Adıgüzel ve Suat Özcan, KPSS sorularıyla ilgili usulsüzlük iddiası karşısında, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de görevden alınması gerektiğini söyledi.

CHP’li milletvekillerinden KPSS tepkisi: “Milli Eğitim Bakanı Özer'i de görevden alın”
03-08-2022 19:24
Google News

CHP ÖZETİ| milletvekilleri, KPSS sorularıyla ilgili usulsüzlük iddiası karşısında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de görevden alınması gerektiğini savundu.

Bir ay önce, temmuz ayında, ÖSYM’de işyerinde çalışan 432 kişinin yeri değiştiğini anımsatan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Daha önce ÖSYM Başkanlığı yapmış olan Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturduğu müddetçe Devlet Denetleme Kurulu’nun sağlıklı görev yapması mümkün değildir” diye konuştu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise “Eğer ÖSYM başkanını görevden alıp Devlet Denetleme Kurumu'nu göreve çağırıyorsanız Milli Eğitim Bakanı'nın orada ne işi var? İşin başı o zaten” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası karşısında DDK’ye inceleme talimatı verirken bugün de ÖSYM başkanını görevden aldı.