USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP'de 'DEM' korkusu: Peş peşe açıklamalar!

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM parti sözlerine CHP genel merkezi başta olmak üzere, Özgür Özel ve İmamoğlu'ndan peş peşe açıklamalar geldi.

CHP'de 'DEM' korkusu: Peş peşe açıklamalar!
07-03-2024 16:58
Google News

CHP'nin ÖZETİ| artık gizlemediği DEM Parti ortaklığı, hem vatandaşlarda hem de bazı CHP'li yöneticilerde rahatsızlık oluştururken, CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın sözleri CHP için bardağı taşıran son damla oldu. DEM'in tepkisinin ardından partiyi korku sararken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İmamoğlu'ndan sonra CHP'lilerden de peş peşe açıklamalar geldi.

CHP'Lİ KÖKSAL DEM'E KAPIYI KAPATTI

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, düzenlediği mitingde, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" dedi. Köksal'ın açıklamalarına DEM Parti'den yanıt geldi.

DEM'DEN YANIT GELDİ

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın sözlerine yönelik açıklamada bulundu. Sakık, "Ben Kürtlere seslendim, herkes size karşı ittifak oluşturuyor sizde kendi ittifakınızı oluşturun diye. Hiçbir partiye kazandırmak gibi bir mecburiyetimiz yok dedim diye bana “mikro milliyetçi” dahi diyen oldu. Peki bunun adı nedir? Bizim belediyelerimizde kapımız herkese açık faşist, ırkçılar hariç" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Partilileri belediyeye almayacağını söyleyen CHP'li Burcu Köksal’a cevap verdi:

"Biz bu ırkçı, faşist anlayışı reddediyoruz. Bunlara 31 Mart'ta Kürtler gerekli olan cevabı verecektir."

CHP'Yİ KORKU SARDI!

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM parti açıklamalarına Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) yazılı açıklama geldi.

Partiden yapılan açıklamada, "Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır. Tüm halkımızı 31 Mart 2024’te Türkiye İttifakı’nda buluşmaya davet ediyoruz." denildi.

Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır. Tüm halkımızı 31 Mart 2024’te Türkiye İttifakı’nda buluşmaya davet ediyoruz. pic.twitter.com/ZvQqLXGKfH

— CHP (@herkesicinCHP) March 7, 2024

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ı "Ya kendine başka bir iş bulacak yada başka parti bulacak" diyerek tehdit etti.

CHP lideri Özgür Özel bu sözlerin "sürçülisan" olduğunu söyledi.

YANDAŞ MEDYA DA SAHNEDE

Köksal'ın açıklaması yandaş medyanın tepkisini çekti. 

TELE-1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Köksal'ın açıklamalarının "skandal" olduğunu belirterek, "Bu gericilik, faşizansız. Kimsin sen ya? Orta Anadolu gericiliğine yaslanan siyasal yaklaşım bu. Bu CHP'ye birçok kritik yerde seçim kaybettirir. Söylemleri Anayasal bir suç" ifadelerini kullandı.

Bir başka yandaş gazeteci Fatih Portakal ise, Sözcü TV'de yaptığı programda, "Böyle faşist anlayışı reddetmek lazım. Siz milliyetçi seçmenin oyunu alacağım diye insanları karşı karşıya getirmeyin. Çok net ve öfkeyle söylüyor bir de" diye konuştu.

TV100 canlı yayınında Köksal ile telefon görüşmesi yaptığını belirten CHP'li Barış Yarkadaş, "Burcu Köksal sözlerinin arkasında olduğunu söyleyip, 'Dil sürçmesi değil' dedi" şeklinde konuştu.