USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması

Ekonomi - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, merakla beklenen asgari ücret zammına ilişkin de açıklama yaptı.

Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması
18-06-2023 22:33
Google News

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Haber Global ekranlarında canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, asgari ücret, memur ve emekli maaşı ve Merkez Bankası faiz kararıyla ilgili önemli açıkamalarda bulundu.



Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ümit ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar, o da enflasyona karşı çalışanlarımızın ezdirilmemesi. Bir sürü dengeyi dikkate almak durumundasınız. Bir taraftan işverenlerin de perspektifine bakmamız lazım. İşletmelerimiz de ayakta kalacak ki daha fazla insana iş imkanı sağlasınlar. Şimdiden nasıl bir sonuç çıkacağını söyleyemeyiz. Bekleyip göreceğiz.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI

Taahhütlerimizi temmuz ayı içinde gecikmeden gerçekleştirme yönünde gayret içindeyiz. Son söz Meclis'te. Çok şükür çoğunluğumuz var Cumhur İttifakı olarak.

MERKEZ BANKASI FAİZDE NE KARAR VERECEK?

Ekonomi boyutunda çok güçlü bir yönetimimiz var. Geriye çok çalışmak kalıyor. İstişare ile, ilgili taraflarla konuşarak, tartışarak gideceğiz. Çok ehliyetli bir başkanımız oldu. Kadın olmasından memnuniyet duyuyoruz. Orta Vadeli Programı eylül ayında ilgili taraflarla paylaşacağız. Bütün dünyada bir problem var, büyüme hızı aşağı doğru gidiyor. Bir tarafta enflasyon var. Şimdi vatandaşımızın da ilk önceliği olan enflasyona odaklanmış durumdayız. Merkez Bankamız ve Hazine Maliye Bakanlığımız yoğun bir çalışma sergiliyor. Merkez Bankası değerlendirmelerini yapacaktır. Hep birlikte sonucunu takip ediyoruz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ATM'lerde İşinize Yarayacak İpuçları
ATM'lerde İşinize Yarayacak İpuçları

ATM’ler kuşkusuz ki hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor? Peki onları nasıl daha pratik kullanacağınızı biliyor musunuz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu