USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Cesur kalem' Hasan Karakaya unutulmadı... 8'inci yılında dualarla yad ediliyor

Mukaddes topraklarda son nefesini veren usta gazeteci Hasan Karakaya, Hakk’a irtihalinin 8’inci sene-i devriyesinde rahmetle yad ediliyor.

'Cesur kalem' Hasan Karakaya unutulmadı... 8'inci yılında dualarla yad ediliyor
31-12-2023 13:12
Google News

Hasan ÖZETİ| Karakaya son yolculuğuna uğurlanıyor

GALERİNİN DEVAMI <p>Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni <a href=Hasan Karakaya ölümü Türk basınını yasa boğdu.

"><p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini takip eden Hasan Karakaya'nın ölüm nedeninin kalp krizi olduğu açıklandı.</p><p> </p><p><strong>HASAN KARAKAYA KİMDİR NERELİDİR? </strong></p><p> </p><p>Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, 1954 Manisa doğumludur.</p><p>İlkokulu bitirdikten <a href=sonra İmam Hatip okuluna gitmek istedi ama gidemedi. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek okulunda okudu.Öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar yazdı.

"><p> Barış Gazetesi'nde de yazılar yazdı. Barış'tan sonra yazı işleri müdür yardımcısı <a href=olarak Yenigün Gazetesi'ne geçti. Daha sonra da Başkent Gazetesi'ne geçti.

"><p><strong>1995'DEN BU YANA AKİT GAZETESİ'NDE</strong></p><p> </p><p>Bir yıl sonra 22 <a href=yaşında yazı işleri müdürü oldu. Burada 2 yıl görev yaptıktan sonra Milli Gazete’ye geçip 8 yıl orada çalıştı. Ardından 9 yıl da Türkiye Gazetesi'nde çalıştı. 1995 yılında da Vakit gazetesine geçti ve hala orada çalışmaktaydı.

"><p><strong>HASAN KARAKAYA AKİL İNSANLARDAN BİRİYDİ</strong></p><p> </p><p>Hasan Karakaya, 3 <a href=Nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Ege Bölgesinden girmiştir.

">

HABER7

Türkiye’nin ekserisini oluşturan mütedeyyin cenaha yönelik 28 Şubat zorbalıklarının en şiddetli yaşandığı dönemde cesur ve coşkulu yazılarıyla milyonların gönlünde taht kuran gazeteci yazar Hasan Karakaya unutulmadı.

Hasan Karakaya kimdir?Hasan Karakaya kimdir?

İsmi Akit gazetesiyle özdeşleşen Hasan Karakaya, 31 Aralık 2015’te Medine’de hayatını kaybetmişti.

İşte Hasan Karakaya'nın son yazısıİşte Hasan Karakaya'nın son yazısı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan temaslarını takip eden heyette yer alan Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Hasan Karakaya, yaşadığı kalp rahatsızlığının nüksetmesi üzerine fenalaşmıştı.

Mescid-i Nebevi ziyaretinin ardından beraberindeki gazeteci heyetiyle konakladıkları otele yürürken fenalaşan Hasan Karakaya, kalp krizi geçirmişti.

Gazeteci dostları son yolculuğunda anlattıGazeteci dostları son yolculuğunda anlattı

Daha önce de kalp ameliyatı olan Hasan Karakaya’nın kalbi bu anormalliğe dayanamadı. Karakaya, beraberindeki gazetecilerin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve 30 Aralık 2015’te Hakk’a irtihal etti.

Hasan Karakaya son yolculuğuna uğurlanıyorFotoğraflarla Hasan Karakaya

Karakaya’nın naaşı, 1 Ocak 2016’da Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.