USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Cebinizde 100 TL'yle Yurt Dışında Ne Alabilirsiniz?

100 TL, pek çoğumuz için oldukça yüksek bir meblağ. Markete girdiğinizde pek çok şeyi elinizdeki bu parayla satın alabilirsiniz. Tabii yurt dışında bir markette değilseniz...

Cebinizde 100 TL'yle Yurt Dışında Ne Alabilirsiniz?
21-12-2022 21:18
Google News

2022 ÖZETİ| yılı boyunca ekonomik olarak ülkeleri zor durumda bırakan pek çok olay yaşadık. Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin, Çin-ABD arasında yaşanan çekişmelerin, çip ve buğday krizinin etkilerini hala yaşamaya devam ediyoruz.  

Dolar ve Euro’nun da artışıyla birlikte iç ve dış ticaretlerimiz büyük ölçüde etkilendi. Kurdaki bu artışın etkilerini ise yurt dışında alışveriş yapmak istediğinizde net bir şekilde hissedebilirsiniz. Biliyorsunuz ki yurt dışında pek çok ülkede dolar veya Euro para birimi kullanılıyor. Yani Türkiye'den cebinizde 100 TL'yle yurt dışına çıktığınızda paranız bir anda 5,36 dolara veya 5,04 Euro'ya dönüşüyor. 

Mesela ABD’de... Cebinizde 100 TL'yle markete girdiğinizde görmüş olduğunuz Starbucks içeceklerinden yalnızca birini satın alabilirsiniz.

abd starbucks

İllaki marketten almanıza gerek yok, "Starbucks'a gideyim kahvemi orada içeyim, hem Instagram'a story de atarım" derseniz de market fiyatlarıyla kafe fiyatları neredeyse aynı. Örneğin Caramel Machiato markette de Starbucks'ta da 5,25 dolar. Yani 98 TL. 

Starbucks'ımızı içtik, Almanya'dan da yemeklik bir şeyler alalım.

fasulye

Çoğumuza küçükken annelerimizin zorla yedirdiği ve bir süre sonra tadına alışıp sevmeye başladığımız fasulye, Almanya'da kilosu yaklaşık 5 Euro'dan satılıyor. Cebimizdeki 100 TL güncel kurla 5,05 Euro yaptığına göre akşam yemeğinde fasulye yiyebiliriz. Tabii yemek yapmak için gerekli diğer malzemelere paramız yetmiyor. 

Fransa'ya geçelim. Sağlığa zararlı olsa da yalnızca bir bira alabiliyoruz.