USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Cebelitarık Boğazı Nerede, Önemi Nedir? - Webtekno

İki kıtayı ve bir denizle bir okyanusu birbirine bağladığı için insanlar denizcilik yaptığı günden beri stratejik öneme sahip olan Cebelitarık Boğazı, tarih boyunca bütün medeniyetlerin göz diktiği bir bölge olmuştur. Bugün birden fazla ülkenin denetiminde olan Cebelitarık B

Cebelitarık Boğazı Nerede, Önemi Nedir? - Webtekno
11-10-2023 12:27
Google News

Atalarımızın ÖZETİ| sonsuz mücadelesi sayesinde bugün topraklarımızın bir parçası olan İstanbul Boğazı, iki kıtayı birbirine bağlayan son derece stratejik bir nokta. Eğer buranın tek olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz çünkü Cebelitarık Boğazı da benzer bir işleve sahip. Üstelik Cebelitarık Boğazı yalnızca iki kıtayı birbirine bağlamakla kalmıyor, Akdeniz ile Atlas Okyanusu arasında da doğal bir geçit oluşturuyor.

Cebelitarık Boğazı’nın bu kadar stratejik bir noktada olması nedeniyle tarih boyunca neredeyse her medeniyet burayı ele geçirme mücadelesi verdi. Çünkü hiçbir detay bilmesek bile haritaya bakınca görüyoruz ki buraya hakim olan, dünya denizlerine de hakim olur. Coğrafi bakımdan da pek çok zenginlik içeren Cebelitarık Boğazı nerede, neden bu kadar önemli gelin tarihi gerçekler üzerinden inceleyelim.

Önce şöyle bir haritaya bakarak başlayalım; Cebelitarık Boğazı nerede?