USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Çamaşırlardan deterjan lekesi nasıl çıkar? Deterjanlar çamaşırları neden lekeler?

Yeni yıkanmış çamaşırlar üzerindeki mavi-beyaz lekeler aslında çamaşırlarınızın deterjan lekesi olduğunun bir işaretidir. Deterjan lekesi olan çamaşırlar nasıl temizlenir öğrenmek için okumaya devam edin.

Çamaşırlardan deterjan lekesi nasıl çıkar? Deterjanlar çamaşırları neden lekeler?
25-03-2024 16:58
Google News

Çamaşırlarınızı ÖZETİ| yeni yıkadığınızda her şeyin temizlendiğini ancak üzerinde bazı lekeler kaldığını fark ettiyseniz bunlar deterjan lekesi olabilir. Deterjan lekesi olan çamaşırlar, genellikle mavi veya beyaz lekelerle kendini belli eder. Deterjan lekesi olan çamaşırların birçok sebebi bulunur. Bunların aslında en temel iki sebebi var; çamaşır makinesini gereğinden fazla doldurmak ve deterjan kullanımında yanlışlık yapmaktır.

Çamaşırlarınızda deterjan lekesi gördüğünüzde endişelenmenize gerek yok. Öncelikle deterjanın çamaşırları neden lekelediğini, sonrasında çamaşırlardaki deterjan lekelerini nasıl çıkaracağınızı ve çamaşırlarınızın sonraki yıkamalarda deterjan lekesi olmaması için dikkat etmeniz gereken önemli noktaları gelin birlikte öğrenelim.

Mikrofiber bezler nasıl yıkanır? Mikrofiber bezlerin özelliklerini kaybetmeden nasıl temizlersiniz?Mikrofiber bezler nasıl yıkanır? Mikrofiber bezlerin özelliklerini kaybetmeden nasıl temizlersiniz?

Çamaşırlardan deterjan lekesi nasıl çıkar? Deterjanlar çamaşırları neden lekeler?

DETERJAN ÇAMAŞIRLARI NEDEN LEKELER?

Hangi tür deterjanı kullanıyor olursanız olun çamaşır kıyama döngüsü sırasında deterjan yeteri kadar eşit şekilde dağılmazsa çamaşırlar üzerinde kalıntı bırakarak lekelenmesine sebep olur. Deterjanın eşit şekilde dağılmamasının birçok sebebi olabilir, bunlardan en yaygınları ise şunlardır:

Çamaşırlardan deterjan lekesi nasıl çıkar? Deterjanlar çamaşırları neden lekeler?

Deterjan lekesi olan çamaşırların en büyük sebebi çamaşır makinesini hıncahınç doldurmaktır. Eğer çamaşır makinesini çok doldurursanız deterjanın su yardımıyla içeride hareket edecek çok alanı kalmayacağı için çamaşırların yüzeyine yapışacaktır.Deterjan lekesi olan çamaşırların bir diğer sebebi de çamaşır yıkama döngüsü sırasında daha çok deterjanın daha iyi temizleyeceği düşüncesi ile gereğinden fazla deterjan eklemektir.Eğer otomatik deterjan çekmecelerinizi düzenli olarak temizlememişseniz tıkanarak düzgün çalışmayabilir ve akıtma yapabilir.Çamaşır yıkama suyunuz çok soğuk olduğu için deterjanınızı çözemiyor olabilir.

Kıyafetten saç boyası nasıl çıkarılır? Kıyafete geçen saç boyası nasıl temizlenir?Kıyafetten saç boyası nasıl çıkarılır? Kıyafete geçen saç boyası nasıl temizlenir?

ÇAMAŞIRLARDAN DETERJAN LEKESİ ÇIKARMA YÖNTEMLERİ

Çamaşırlardan deterjan lekesi nasıl çıkar? Deterjanlar çamaşırları neden lekeler?

Yöntem 1: Çamaşırları Deterjansız Tekrar Yıkayın

Deterjan lekesi olan çamaşırları çıkarmanın en basit yöntemlerinden bir tanesi, tekrar yıkamaktır. Bunun için çamaşırları tekrar makinenin içerisinde yerleştirin ve yıkama döngüsünü bu sefer deterjan olmadan gerçekleştirin.

Yıkama döngüsü bittikten sonra çamaşırlarınızı tekrar kontrol edin. Deterjan lekesi kalmadıysa kurutma aşamasına geçin. Eğer deterjan lekesi kaldıysa işlemi tekrar edebilirsiniz.

Ev yapımı bulaşık makinesi deterjanı nasıl yapılır? Sadece 4 malzeme ile bulaşık makinesi deterjanı yapımıEv yapımı bulaşık makinesi deterjanı nasıl yapılır? Sadece 4 malzeme ile bulaşık makinesi deterjanı yapımı

Yöntem 2: Çamaşırları Karbonat İle Temizleyin

Deterjan lekesi olan çamaşırlar bir ya da iki tane ise çamaşır makinesini tekrar çalıştırmak yerine lekeleri çıkarmak için karbonattan yardım alabilirsiniz. Bunun için bir küçük kabın içerisine çeyrek çay bardağı karbonat koyun ve içerisine azar azar su ekleyerek maçın kıvamı oluşturun.

Yumuşak kıllı bir diş fırçasını bu macuna batırın ve deterjan lekesi olan çamaşırların lekeli bölgelerini fırçalayın. Ardından akan soğuk suyun altında durulayarak lekenin çıkıp çıkmadığını kontrol edin.

Çamaşırlardan deterjan lekesi nasıl çıkar? Deterjanlar çamaşırları neden lekeler?

Yöntem 3: Çamaşırları Beyaz Sirke İle Temizleyin

Deterjan lekesi olan çamaşırları temizlemek için leke ve çamaşır arasındaki bağı kıracak en etkili malzeme beyaz sirkedir. Bunun için bir ölçek sirke ve iki ölçek suyu bir sprey şişesinde karıştırın. Deterjan lekesi olan çamaşırın lekeli bölgesine püskürterek nemlendirin.

Nemlenen çamaşırın lekeli yüzeyini fırçalamak için yumuşak kıllı bir diş fırçası ile fırçalayın. Sirke ve deterjan kalıntılarını gidermek için çamaşırı akan soğuk suyun altına güzelce durulayın.

Yöntem 4: Çamaşırları İzopropil Alkol İle Temizleyin

Deterjan lekesi olan çamaşırları temizlemek için bir yolda izopropil alkoldür. İzopropil alkolü lekeli yüzeye püskürtün ve kumaşı güzelce nemlendirmesine izin verin. Lekenin çıkması için çamaşırın yüzeyini yumuşak kıllı bir diş fırçası ile nazikçe ovalayın. Alkol ve deterjan kalıntıları temizlemek için akan soğuk suyun altında temizleyin.

Boraks nedir? Boraksın kullanım alanları nelerdir?Boraks nedir? Boraksın kullanım alanları nelerdir?

Havlular ve giysiler birlikte yıkanır mı? Havluları en iyi şekilde yıkamak için bilmeniz gerekenlerHavlular ve giysiler birlikte yıkanır mı? Havluları en iyi şekilde yıkamak için bilmeniz gerekenler

Yöntem 5: Çamaşırları Bulaşık Deterjanı İle Temizleyin

Bulaşık deterjanı yapısı gereği yağ ile mücadele ettiği için deterjan lekeleri ve çamaşır kumaşları arasındaki bağlantıyı kıracak ve temizlenmesine yardımcı olacaktır. Bunun için deterjan lekesi olan çamaşırların lekeli yüzeylerine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın.

Diğer yöntemlerde olduğu gibi yumuşak kıllı bir fırça ile lekeli yüzeyi ovalayın ve akan soğuk suyun altında durulayın.

ÇAMAŞIRLARI DETERJAN LEKESİ OLMAKTAN NASIL KORURSUNUZ?

Çamaşırlardan deterjan lekesi nasıl çıkar? Deterjanlar çamaşırları neden lekeler?

Çamaşırların deterjan lekesi olmaması için çamaşır makinesi çamaşırları atmadan önce deterjanı ekleyin.Deterjan çekmecelerini tıkanma ya da akma yapmaması için düzenli olarak temizleyin.Eğer aşırı soğuk suda çamaşır yıkıyorsanız deterjanların çözünmesi zor olacağı için eklemeden önce ılık suda deterjanları çözdürmeyi deneyin.Çamaşır makinesini gereğinden fazla doldurmayın ve aşırı kirli çamaşırları birlikte atmayın.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tüm Zamanların En Çok İndirilen PlayStation Oyunları Sızdırıldı
Tüm Zamanların En Çok İndirilen PlayStation Oyunları Sızdırıldı

Yeni bir sızıntı, PlayStation ağındaki büyük oyunların 2023 ortasına kadarki indirme sayılarını ve finansal gelirlerini ortaya koydu. Verilerde toplam 4 milyar dolar gelir elde edildiği ve 171 milyon indirmenin gerçekleştiği görüldü. Peki en çok hangi PlayStation oyunları indiri

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu