USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Büyük Markaların Aşırı Yaratıcı Göndermeleri

Bu içeriğimizde, aynı sektörde bulunan rakip markaların birbirine yaptığı göndermeli paylaşımları derledik. İster otomobil ister akıllı telefon sektörü olsun, bu atışmaları izleyenlerin bundan keyif aldığı kesin.

Büyük Markaların Aşırı Yaratıcı Göndermeleri
26-07-2022 17:34
Google News

Markalara ÖZETİ| rakipleri karşısında büyük avantaj sağlayan reklamlar, özellikle söz konusu markalar rakiplerini hedef aldığında rekabet ortamını olduğundan daha çok kızıştırıyor. Bir de sosyal medya üzerinden ciddi olmayan tartışmalar döndüğünde tadından yenmiyor diyebiliriz. Elbette bu kaos ortamını sevdiğimizden değil, rekabet alevlendiğinden.

Hâlâ zaman zaman bu tür iğneleyici paylaşımların yapıldığını görüyoruz. Kiminde Xbox ve PlayStation arasında olduğu gibi tatlı bir çekişme oluyor kimindeyse Audi ve BMW arasında olduğu gibi iş biraz çekişmeye dönüyor. Şimdi gelin söz konusu paylaşımlardan öne çıkanlara bakalım.

Audi ve BMW'nin belki de en popüler atışmasıyla başlayalım:

Tweet'i göremiyoranız buraya tıklayın

BMW, M4 modelinin bu özel rengini paylaştıktan sonra Audi, paylaşımı alıntılayarak aşağıdaki paylaşımı yaptı.

Aracın arkasındakinin Audi logosuna benzerliği dikkat çekti:

Tweet'i göremiyoranız buraya tıklayın

Logoya dikkat çeken Audi'nin paylaşımına BMW'den de yanıt gecikmedi tabii. Şirket "gördük, her zaman olduğu gibi... dikiz aynasından" şeklinde Audi'nin paylaşımına cevap verdi.

Tweet'i göremiyoranız buraya tıklayın

İki şirketin tek atışması bu değil. Aşağıdaki görselde Audi, yeni A4 modelini duyuruyor ve BMW'ye senin sıran şeklinde bir mesaj gönderiyor:

Audi

Daha sonra BMW, üzerinde Şah-mat yazan billboard'unu stratejik şekilde yerleştiriyor:

BMW

Buradan sonra Audi'nin R8 modelini gösterip, senin patin bizim kralımızla boy ölçüşemez yazılı farklı bir billboard çalışması yaptı.

Audi ve BMW

Herkes işin burada sonlanmasını beklerken BMW, üzerinde F1 aracının bulunduğu minik bir zeplini R8 billboard'unun üzerine bağladı. Bu atışmayı ister BMW kazandı diyin ister Audi. Temelde ikisi için de önemli olan billboard'lara olabildiğince insan çekmekti ve bunu şüphesiz başardılar.

Pepsi ve Coca Cola arasındaki atışma:

Pepsi ve Coca Cola

İlk yapılan yani soldaki paylaşımda Pepsi, korku dolu cadılar bayramı dileklerini Coca Cola kostümüyle iletiyor. Bunun ardından Coca Cola ise aynı görseli alıp herkes kahraman olmak ister sözleriyle tekrar paylaşıyor.

Samsung'un, Apple'ı da işin içine kattığı S22 reklamı: