USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bursa'da yeğenini çöp evde kilitli tutan teyze için mahkeme kararını verdi

Bursa'da, 11 yaşındaki yeğeni Cem Muhammet A.'yı çöp ev haline gelen dairede kilitli olarak alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan Kamuran Pınar Acar'ın (45), duruşmasında mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bursa'da yeğenini çöp evde kilitli tutan teyze için mahkeme kararını verdi
04-10-2023 23:13
Google News

Bursa'nın ÖZETİ| Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi'ndeki apartmanda, dairesini Kamuran Pınar Acar'a 1 Temmuz 2020'de kiralayan Aydın S., Acar'ın kirayı ödememesi üzerine avukatı Batuhan Arısoy aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

Bursa 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalara katılmayan Kamuran Pınar Acar için icra dairesi, borcunu ödemesi için tebligat gönderdi. Acar, borçlarını tebligata rağmen ödemeyince mahkeme, evin tahliyesini kararlaştırdı. Kararın ardından eve giden icra ekibi, dairenin kapısını çilingire açtırdığında, çöp evle karşılaştı. Bunun üzerine dairenin kapı kilidi değiştirildi. Polisler, mahkeme kararına uymayıp, çilingirle eve gelip giden Kamuran Pınar Acar'ı gözaltına aldı. Acar, polis merkezindeki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

TEMİZLEMEYE GELEN BELEDİYE EKİPLERİ BULDU

Çöp evin temizlenmesi için Nilüfer Belediyesi ekiplerine haber verilmesinin ardından eve gelen ekipler, temizlik çalışmasına başladıkları sırada 1 odanın kapısının kilitli olduğunu fark etti. Kapıyı kırıp içeri giren görevliler, çöple dolu odada baygın halde yatan çocukla karşılaştı. Çocuğun kilitlendiğinin ve tuvaletini dahi odaya yaptığının görülmesiyle, polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık 1 yıldır odada tutulduğu değerlendirilen çocuğun saçlarıyla tırnaklarının uzadığı, çok zayıfladığı ve vücudunda yaralar olduğu görüldü.

TEYZE TUTUKLANDI

Çocuğun bulunmasının ardından polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, Kamuran Pınar Acar'a ulaşamadı. Cem Muhammet A. adlı çocuğun Acar'ın kız kardeşi Yasemin A.'nın oğlu olduğu belirlendi. Acar'ın uzun zamandır kardeşiyle görüşmediği ve baktığı yeğenini, kilitli odada tuttuğu tespit edildi.

Yeğenini 1 yıldır alıkoyduğu iddiasıyla yeniden gözaltına alınan Kamuran Pınar Acar, emniyetteki işlemlerinin ardından 'çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. Cem Muhammet A. ise tedavisinin ardından Antalya'ya, annesinin yanına gönderildi. Antalya'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından korumaya alınıp Akdeniz Üniversitesi'ne kaldırılan Cem Muhammet A., tedavisi sonrası Sevgi Evi'ne yerleştirildi.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması 5 ayda tamamlandı. Görevlendirilen 2 savcının hazırladığı 7 sayfalık iddianamede, suçlamaları reddeden Kamuran Pınar Acar hakkında, 'İhmali Davranışla Öldürmeye Teşebbüs', 'Çocuğa Eziyet', 'Çocuk Kaçırma' ve 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma' suçlarından 27 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Acar'ın akıl sağlığıyla ilgili rapor da yer aldı. Suç tarihinde, Kamuran Pınar Acar'ın akıl hastalığının yerinde olduğu ve zayıflığının saptanmadığı belirtildi.

"BULUNMASAYDI HAYATINI KAYBEDEBİLİRDİ"

İddianamede savcılığın talebi üzerine, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından tanzim edilen rapora da yer verildi. Raporda, çocuğun beslenme ihmali nedeniyle organlarında ve vücudunda kalıcı hasar kalabileceği, 'bulunmasaydı hayatını kaybedebileceği' belirtildi.

Cem Muhammet'in dosyaya giren fotoğraflarına göre de 1 yıl boyunca kilit altında tutulduğu belirtildi. Dün doğum günü olan Kamuran Pınar Acar'ın, Bursa 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki, 'gizlilik kararı' bulunan yargılanmasına ise bugün devam edildi. Duruşmada, Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Acar ile taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler avukatı hazır bulundu. Yaklaşık 30 dakika süren duruşmada tutuklu sanık, mağdur olduğunu belirtip, tahliyesini istedi. Tarafların avukatları ve tanıkların dinlenmesiyle süren duruşmayı, 15 Kasım'a erteleyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Alkol Aldıktan Sonra Neden Hemen Tuvalete Gideriz?
Alkol Aldıktan Sonra Neden Hemen Tuvalete Gideriz?

Alkol aldığımızda sadece beynimiz ve ruh hâlimiz değişmez. Buna mesanemiz de eşlik eder. Özellikle alkollü mekânlardaki tuvalet sırasına bakınca da ne demek istediğimiz aslında ortada. Peki neden alkol aldıktan sonra çok sık işemeye gidiyoruz? Hatta bir soru daha: Neden alkolden

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu