USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Burcu Köksal olayı CHP'yi fena sarstı!

Sabah gazetesinden Mahmut Övür, CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM parti aleyhindeki söylemi sonrasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile olan kavgasını yazdı.

Burcu Köksal olayı CHP'yi fena sarstı!
09-03-2024 10:23
Google News
Sabah ÖZETİ| gazetesinden Mahmut Övür, CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM parti aleyhindeki söylemi sonrasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile olan kavgasını yazdı.Abone ol

Sabah gazetesinden Mahmut Övür'ün yazısı:

Afyon’daki patlama İstanbul’u sarstı

Afyonkarahisar'da CHP'nin seçim koordinasyon merkezinin açılışı yapılıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de orada. Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal (aynı zamanda Özel'in Meclis'teki grup başkanvekili) otobüsün üzerine çıkıyor ve halka sesleniyor:
"Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak. AKP'nin adayı bunu söyleyemez, onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar."
Köksal, DEM'le ittifakı falan dinlemiyor, coştukça coşuyor ve bombayı patlatıyor. İzleyenler alkışlıyor. Belki Özgür Özel de alkışlamıştır ama bir süre sonra uyarılıyor ve Uşak mitinginde kıvrana kıvrana da olsa bir düzeltme yapıyor:
"Ufak bir dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi'nin kapıları da herkese açık."
Ama Özel'in çabası işe yaramadı. Köksal sözünün arkasında durdu ve ortalık daha da karıştı. Öyle bir karıştı ki Afyon'da patlayan bomba Ankara'dan çok İstanbul'u sarstı.
Sarstı, çünkü CHP-DEM ittifakının esas amacı Ekrem İmamoğlu'nu kazandırmaktı. O iş çökerse, İmamoğlu ve 2028 hayali biterdi. Bu yüzden İmamoğlu, kendisinin amiri durumunda olan Burcu Köksal'a yönelik zehir zemberek bir çıkış yaptı:
"Öyle, 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak, onu söyleyeyim."
Bu çıkış aynı zamanda esas genel başkanın ya da Saraçhane medyasının deyimiyle "lider"in kim olduğunu da gösterdi.

'BİR MÜTEAHHİDE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ'
Bütün bunlar da gizli saklı değil, kamuoyunun gözü önünde oldu ve işin sadece görünen kısmıydı. Arka planda ise çok daha sert ve derin bir kavga vardı. Açıklamanın duyulmasından sonra küplere binen İmamoğlu, hemen telefona sıralıyor ve "Genel Başkanı" Özgür Özel'i arıyordu. Kulislerde buna arama değil, "azarlama" deniyordu:
"O kadını kaldır at partiden..."
Sonra Özel, Burcu Köksal'ı arıyor ve o da onu azarlıyordu:
"Ben düzeltme yaptım, beni dinlemediniz. Hemen adaylıktan istifa edin..."
Köksal'ın cevabı ise kamuoyunun yakından bildiği Canan Kaftancıoğlu İmamoğlu kavgasını hatırlatıyordu:
"Özgür Bey, genel başkan olarak 80 ili ve İstanbul'u bir müteahhide peşkeş çektiniz ve partiyi teröristlere teslim ettiniz. Asıl siz istifa edin."
Köksal çok daha ayrıntılı bu kavganın içyüzünü açıklar mı göreceğiz ama kulislerde yüze kapanan telefonlar, İmamoğlu'nun tehdide varan konuşmaları gibi onlarca şey konuşuluyor.
Gördüğünüz gibi CHP'de tablo mayıs travmasından çok daha vahim ve patlamaya hazır durumda.
Kurultay sonrası CHP'nin yönetilemediği, 160 bini aşkın CHP üyesinin istifa ettiği, çok merkezli bir CHP olduğu ve bunlar arasındaki kavganın er veya geç patlayacağı biliniyor ve bekleniyordu ama bu kadar erken açığa çıkacağı tahmin edilmiyordu.
Siyaset üretmeden siyaset yapmanın, gizli kapaklı ittifaklarla iş kotarmanın nasıl bir siyasi savrulmaya ve dip dalgaya yol açacağını kestirmek hiç kolay değil. CHP tam da bunu yaşıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı

Titanik'in en zengin yolcusu olarak bilinen John Jacob Astor IV'e ait altın bir cep saati, 1,5 milyon dolara satılarak bugüne kadar satılmış en pahalı Titanik antikası oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu