USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bu Kişilik Testini Çözerek Güçlü ve Zayıf Yönlerini Öğren!

Bir kişilik testinden beklenilen, kişiliğin güçlü ve zayıf yönleri hakkında bilgi vermesidir. Myers ve Briggs'in geliştirdiği bu '16 Kişilik Testi' ile bu bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Hatta teste göre sizin kişiliğinize sahip ünlüleri bile öğrenebiliyorsunuz.

Bu Kişilik Testini Çözerek Güçlü ve Zayıf Yönlerini Öğren!
14-04-2023 21:14
Google News

Kişi ÖZETİ| yedisinde neyse yetmişinde de o mudur, yoksa kişiliği tecrübeleriyle ve öğrendikleriyle değişip şekillenir mi? Bu sorunun cevabı net olarak bilinemese de bilim insanları "kişilik özellikleri çoğunlukla kalıcıdır ve uzun yıllar boyunca nispeten sabit kalırlar" görüşüyle hareket ederler. Bu hareket sonucunda da kişilikleri kategorilendirerek bizim kendimiz hakkında daha çok bilgi sahibi olmamızı sağlamaya çalışırlar.

Belli kişilik tipleri bu kategorilendirmeler sonucu oluşur. Kişilik tiplerinin belirlenmesi sonucunda kişilik testleri de oluşur. Bu testlerden biri de 16 Kişilik Testi. Günümüzde bu testin birçok firma tarafından işe alımlarda kullanıldığı iddia ediliyor. Test genel olarak insanların kişilik özellikleri, tutumları ve davranışları hakkında kapsamlı bir analiz sağlamak için kullanılıyor.

16 Kişilik Testi online ve ücretsiz bir şekilde yapılabiliyor.

kişilik testi

İsviçreli Psikyatrist Carl Gustav Jung, kişiliklerin dört temel işlevi olduğunu ve bu işlevlerin iki karşıt kutba ayrıldığını savunmuştu. Bunlar; düşünme/içgörü, hissetme/duygusal tepki verme, algılama/gözlemleme ve yargılama/karar verme işlevleriydi. Bu işlevlerden hareketle Jung, kişilikleri dört ana kategoriye ayırmıştı: Analitik, Oluşturıcı, Lojistik ve Empatik.

1930'lu yıllarda, Katharine Cook Briggs ve kızı Isabel Briggs Myers, Jung'un bu çalışmalarına dayanarak bir kişilik testi geliştirdiler. Bu testte, kişilik özelliklerini belirlemek için dört temel boyuttan yararlandılar: Düşünme-Yargılama (T), Duygu-Anlama (F), Algılama-İntüisyon (N) ve Dışadönüklük-İçedönüklük (E-I).

16 personalities

Testin bugünkü halini alması ise 1962 yılında gerçekleşti. Briggs ve Myers'ın testi resmi olarak "Myers-Briggs Kişilik Tipi Göstergesi" olarak adlandırıldı ve günümüzde "16 Personalities Test", Türkçe ise "16 Kişilik Testi" olarak biliniyor. Test, kişilik özelliklerini değerlendirmek için bir dizi soru kullanıyor ve her bir boyutta dört farklı seçenek sunuyor.

Teste online ve ücretsiz olarak bu siteden ulaşabileceğiniz gibi kendiniz de anahtar kelime aramalarıyla testi bulabilirsiniz. Test 60 sorudan oluşup, ortalama 10-15 dakika arasında sürüyor.

İlk sırada analizciler grubu geliyor:

analizciler

INTJ-A/INTJ-T (Mimar): Bu grupta bulunan kişilerin hepsi, geleceğe dair bir hayal gücüne ve stratejik düşünceye sahip olan, herhangi bir konuda ayrıntılı bir planlama yapabilen kişilerdir. Bu grubun ünlülerinin Friedrich Nietzsche, Michelle Obama, Elon Musk ve Christopher Nolan olduğu düşünülüyor.

INTP-T/INTP-T (Mantıkçı): Bu grupta, bilgiye karşı büyük bir tutkuyla yanan ve yeniliklere imza atan mucitler yer alıyor. Bu grubun ünlülerinin Bill Gates, Kristen Stewart, Albert Einstein, Avicii olduğu düşünülüyor.

ENTJ-A/ENTJ-T (Buyurucu): Cesur, vizyon sahibi ve kararlı liderlerin bu grupta yer aldığı, zorluklar karşısında her zaman bir çözüm üretebilen ya da yeni yollar açabilen liderlerin bu grupta toplandığı söylenebilir. Bu grubun ünlülerinin; Steve Jobs, Gordon Ramsay, Margaret Thatcher, Franklin D. Roosevelt olduğu düşünülüyor.

ENTP-A/ENTP-T (Tartışmacı): Bu grupta yer alan düşünürler; zeki ve meraklı olmalarına rağmen entelektüel zorluklarla başa çıkma konusunda zayıf kalırlar. Bu grubun ünlülerinin; Alfred “Weird Al” Yankovic, Adam Savage, Sarah Silverman, Mark Twain olduğu düşünülüyor.

İkinci sırada diplomatlar geliyor:

diplomat

INFJ-A/INFJ-T (Savunucu): Bu grupta, sessiz ve içine kapanık olsalar da yine de ilham verici ve vazgeçmeyen idealistler yer alıyor. Bu kişilerin mistik bir aura ile çevrili oldukları da söylenebilir. Bu grubun ünlülerinin; Martin Luther King, Nelson Mandela, Mother Teresa, Marie Kondo olduğu düşünülüyor.

INFP-A/INFP-T (Arabulucu): Bu grupta; fedakarlık, şefkat ve nezaketleriyle öne çıkan, her zaman adil bir amaç uğruna çalışmaya hazır olan kişiler bulunuyor. Bu kişilerin şiirsel bir yanı olduğu da gözlemlenebilir. Bu grubun ünlülerinin; J.R.R Tolkien, William Shakespeare, Björk, Alicia Keys olduğu düşünülüyor.

INFJ-A/INFJ-T (Önder): Bu grupta; dinleyicileri büyüleyen, karizmatik ve ilham verici liderler yer alır. Bu liderler, yaptıkları konuşmalar ve yarattıkları atmosferle insanları etkileme konusunda oldukça başarılıdırlar. Bu grubun ünlülerinin; Barack Obama, Oprah Winfrey, John Cusack, Ben Affleck olduğu düşünülüyor.

ENFP-A/ENFP-T (Kampanyacı): Bu grupta yer alan insanlar; coşkulu, yaratıcı ve sosyal bir kişiliğe sahip olmakla birlikte, her zaman gülmek için bir sebep bulabilen özgür ruhlar olarak bilinirler. Bu grubun ünlülerinin Robert Downey Jr., Robin Williams, Quentin Tarantino, RM(Kim Nam Joon) olduğu düşünülüyor.

Üçüncü sırada gözcüler grubu geliyor:

gözcü

ISTJ-A/ISTJ-T (Lojistikçi): Bu grubun üyeleri, güvenilirlikleri konusunda asla şüphe uyandırmayan, gerçeklere odaklanan ve uygulama konusunda uzman olan bireylerdir. Bu grubunun ünlülerinin; Sting, Denzel Washington, Angela Merkel, Natalie Portman olduğu düşünülüyor.

ISFJ-A/ISFJ-T (Savunmacı): Bu grupta, sevdiklerini her zaman korumaya hazır, içten ve sadık koruyucular bulunur. Bu grubun ünlülerinin; Beyoncé, Queen Elizabeth II, Aretha Franklin, Vin Diesel olduğu düşünülüyor.

ESTJ-A/ESTJ-T (Yönetici): Bu grubun üyeleri arasında, insanları veya işleri yönetme konusunda eşsiz yeteneklere sahip mükemmel liderler yer alır. Bu grubun ünlülerinin; Sonia Sotomayor, John D. Rockfeller, Judge Jduy, Ella Baker olduğu düşünülüyor.

ESFJ-A/ESFJ-T (Konsül): Bu grubun üyeleri arasında; her zaman yardıma hazır, son derece ilgili, sosyal becerileri güçlü ve geniş çevreleri olan insanlar bulunur. Bu grubun ünlülerinin; Taylor Swift, Jennifer Garner, Bill Clinton, Steve Harvey olduğu düşünülüyor.

Dördüncü sırada kaşifler geliyor:

kaşif

ISTP-A/ISTP-T (Becerikli): Her tür aracı ustalıkla kullanabilen, cesur ve uygulamalı deneyimlere sahip bulunan kişiler bu grupta yer alır. Bu grubun ünlülerinin; Olivia Wilde, Bear Grylls, Micheal Jordan, Clint Eastwood olduğu düşünlüyor.

ISFP-A/ISFP-T (Maceracı): Oluşturıcılıklarını yeni alanlarda deneyimlemeye açık, sakin ve etkileyici sanatçılar bu grupta yer alır. Bu grubun ünlülerinin; Lana Del Rey, Jungkook(Jeon Jungkook), Avril Lavigne, Kevin Costner olduğu düşünlüyor.

ESTP-A/ESTP-T (Girişimci): Büyük riskler almaktan çekinmeyen, vizyon sahibi ve hırslı kişiler bu grupta yer alır. Bu grupta bulunan ünlülerin; Ernest Hemingway, Jack Nicholson, Eddie Murphy, Madonna olduğu düşünülüyor.

ESFP-A/ESFP-T (Eğlendirici): Bu grupta bulunanlar; etraflarındaki hayatı sıkıcı bulunmayan, doğal ve canlı olan, neşeli ve coşkulu kişilerdir. Bu grupta bulunan ünlülerin; Elton John, Marilyn Monroe, Jamie Oliver, Adele olduğu düşünülüyor.

Not: Bu test, psikoloji bilimi açısından geçerliliği olan bir test olarak kabul görmemektedir. Testi geliştiren kişiler de psikiyatri veya psikoloji alanlarında uzmanlaşmış kişiler değillerdir. Test bilgi vermek amaçlıdır. Kesin sonuçlar vermez.

Kaynaklar: 16 Personalities, Research Gate, Truity


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Caviar'dan 2024 iPad Pro İçin Özel Tasarım
Caviar'dan 2024 iPad Pro İçin Özel Tasarım

Caviar, 2024 model iPad Pro için özel bir tasarım çalışması yaptı. Deadpool ve Wolverine'den esinlenen tasarım, sadece 99 adet üretilecek. Titanyum ve 24 ayar altından oluşan tasarım, fiyatıyla cep yakacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu