USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bu Kamyonların Neden Önü Basık, Arkası Kalkık?

Modifiye bazıları için bir tutkuyken, bazıları için bir yaşam biçimidir. Ülkemizde Tofaşcılar, Japonya’da Bosozokular abartılı şekilde modifiye ettikleri arabalarıyla tanınıyor. Dünyanın pek çok yerinde farklı örneklerini görebileceğimiz bu tutku, Brezilya’da kamyonların

Bu Kamyonların Neden Önü Basık, Arkası Kalkık?
07-04-2023 13:48
Google News

Brezilya, ÖZETİ| yalnızca futbolu, tropikal ormanları ve karnavallarıyla ünlü bir ülke değil. Sambacılar farklı bir kamyonculuk kültürüyle de tanınıyor. Brezilyalı kamyoncular, araçlarına yaptıkları farklı modifikasyon stiliyle modifiye dünyasına farklı bir boyut kazandırıyor.

Ancak Brezilyalıların bunu yapmasının tek sebebi aracın güzel görünmesi değil, başka sebepleri de var. Neymiş bu sebepler, artıları, eksileri neler? Gelin, yakından bakalım.

Kamyonların arka süspansiyonunu 2 metreye kadar kaldırıp, önünü basan Brezilyalılar, bu stile ‘kanguru kamyon’ ya da ‘kemerli kamyon’ diyor.

kanguru kamyon

Sürücüler kötü yol koşulları ya da kazaları en aza indirgemek için bu yöntemi seçtiklerini söylüyorlar. Ancak kamyonları bu şekilde modifiye etmelerinin en önemli sebebi "güvenlik".

Dışarıdan baktığımızda her şey günlük gülistanlık gibi görünse de Brezilya’nın iç yüzü pek de göründüğü gibi değil. Ülkede görülen suç oranları oldukça fazla. Bu suçların başında ise hırsızlık geliyor. Özellikle otoyollarda kamyonlar sık sık yağmalanıyor.

Bu yüzden de kamyon sürücüleri can ve mal güvenliği için kanguru kamyon kullanmayı tercih etmeye başlamış.