USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Böylesi görülmedi, İmamoğlu'ndan akıllara zarar proje: Dünyanın hiçbir ülkesinde yapılamaz

İmamoğlu'nun 'HızRay' projesini hala bir çivi dahi çakılmamasına rağmen yeniden gündeme getirmesinin ardındaki planı 2021 yılında yaptığı bir konuşmayla deşifre eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı çarpıcı yeni açıklamalarda bulundu.

Böylesi görülmedi, İmamoğlu'ndan akıllara zarar proje: Dünyanın hiçbir ülkesinde yapılamaz
28-11-2022 18:15
Google News

İBB ÖZETİ| Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri öncesi 2021 yılının sonunda bitirileceğini açıkladığı 'HızRay' projesini bu zamana kadar hiçbir adım atılmamasına rağmen yaptığı sosyal medya paylaşımı ile yeniden gündeme getirmişti.

İmamoğlu'nun yaptığı videolu paylaşımda Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’nı arasında 13 istasyonlu HızRay'ın, 74,5 kilometrelik güzergâhı 53 dakikada gideceği açıklamıştı.

Ancak bu paylaşım İBB'nin ne kadar içler acısı bir durumda olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Çünkü bu proje İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 2019 yerel seçimleri öncesinde İstanbulluya seçim vaadi olarak verilmişti.

Seçim öncesi verilen çoğu vaat gibi bu 'hayali' projede için hiçbir adım dahi atılmadan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından tekrar ısıtılıp gündeme getirilmesi İstanbullunun tepkisini çekmiş durumda. 

PROJENİN MALİYETİ VE İSTANBUL'UN BÜTÇESİ ÇELİŞKİYİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Hızray Projesi’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlatılacağını duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin maliyetinin 6 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. 111 milyar TL'den fazla olan projenin maliyetinin İBB bütçesinin iki katından daha fazla olması ortaya çıkan çelişkiyi gözler önüne serdi.

ŞADİ YAZICI, 2021 YILINDA YAPTIĞI AÇIKLAMAYLA İMAMOĞLU'NUN AMACINI DEŞİFRE ETMİŞTİ: MAĞDURA OYNAYACAKLAR!

İBB Başkanı'nın HızRay projesini yeniden gündeme getirmesi akıllara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın 12 Mart 2021 tarihinde yaptığı açıklamaları getirmişti.