USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

“Böyle Gelmiş Böyle Gider.” Dediğimiz 8 Batıl İnancımız

Hangimiz tahtaya vurmadık ya da hangimiz gidenin arkasından su dökmedik. Kimimizin batıl olduğunu bilse bile süregelmiş alışkanlıklarla yaptığı bazı davranışlar var. Boş veya batıl inanç olan bu davranışlarımızın kökenlerini biliyor musunuz?

“Böyle Gelmiş Böyle Gider.” Dediğimiz 8 Batıl İnancımız
25-05-2024 19:08
Google News

Dinimizin ÖZETİ| yapısına aykırı da olsa sanki dinî bir emir veya yasakmış gibi gördüğümüz, nesilden nesile aktardığımız ve yaşamımıza kimi zaman yön veren batıl inançlar, “hurafe” olarak da adlandırdığımız hikâyelerden ibaret.

Ne kadar “boş” olduğunu bilsek de merak dürtüsü, belirsizlik, talihsizliklerle baş etme veya kendimizi daha iyi hissetmek gibi birçok nedenle başvurduğumuz batıl inançlarımızdan 8 tanesini sizler için derledik ve inceledik.

Tahtaya vurmak

Tahtaya vurmak

“Allah korusun.” anlamında da tahtaya vura vura hâl olduk. İstenmeyen durum için vurduğumuz tahtadan, kötü olasılıkları uzaklaştırmasını diledik. Tahtaya vurma inanışı, en yaygın olanlardan biri.

Sadece Türklerde değil Amerikan toplumunda da bu hareket öne çıkıyor. 2012’de yapılan bir araştırmaya göre Amerikalıların %51’i bu batıl davranışa inanıyor ve hayatında uyguluyor.

Peki nereden geliyor bu hareket? Kökeninde meşe ağacı yatıyor. Meşenin yükseklik ve sağlamlığı, eski zamanlarda özel güçlerle bağdaştırılıyordu. Özel güçleri etkin hâle getirip uyandırmak için ise tahtaya vuruluyordu.

Kara kedinin uğursuzluk getirmesi