USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Boy Uzatma Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır, Riskleri Ne? - Webtekno

Boy uzatma ameliyatı normalde bir bacağın diğerinden kısa olması durumunda yapılan ameliyat iken son dönemlerde birçok kişi (özellikler erkekler) fiziksel görünüşlerinden ötürü yaşadıkları öz güven eksiliği veya çeşitli sağlık sorunları nedeniyle bu yönteme başvuruyor.

Boy Uzatma Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır, Riskleri Ne? - Webtekno
15-02-2024 12:22
Google News

Modern ÖZETİ| tıbbın sunduğu ileri tekniklerle yapılan uzuv uzatma ameliyatı, günümüzde estetik amaçlı da seçilen bir yöntem hâline geldi. Ancak boy uzatma ameliyatının hem fiziksel hem psikolojik açıdan birçok zorluğu var.

Özellikle son dönemlerde internette sıklıkla gördüğümüz bu ameliyatı ele alış amaçlarımızdan biri de ameliyatı düşünen kişilere kapsamlı bir bakış açısı sunmak. İşte, boy uzatma ameliyatı hakkında merak edilen her şey...

En baştan başlayalım: Boy uzatma ameliyatı tam olarak nedir?

()

Boy uzatma ameliyatı, teknik adıyla "distal femoral osteotomi" veya daha genel bir terimle "kemiklerin uzatılması" operasyonu, bireylerin boyunu cerrahi yöntemlerle artırmayı amaçlayan bir prosedürü ifade ediyor.

Bu ameliyat, özellikle kısa boylu olmanın kişisel veya profesyonel hayatta yarattığı engelleri aşmak isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Temelde, kemiklerin kesilmesi ve ardından yavaşça uzatılmasını içeren işlem, yeni kemik dokusunun bu boşluğu doldurması ve böylece bireyin boyunun uzaması ilkesine dayanıyor. Uygulama, genellikle bacaklardaki femur (uyluk kemiği) veya tibia (kaval kemiği) üzerinde gerçekleştiriliyor.

Tarihsel olarak bakıldığında, boy uzatma teknikleri ilk kez 20. yüzyılın ortalarında kullanılmaya başlanmış. Gelişen teknoloji ve tıbbi bilgi birikimi ile de bu ameliyatlar günümüzde daha güvenli ve etkili hâle geliyor.

Boy/uzuv uzatma ameliyatı nasıl yapılıyor?